TikTok a întrecut Google în popularitate

TikTok a devenit cel mai popular site din 2021, conform unei analize a companiei de securitate web Cloudflare. Platforma de socializare a reușit să devanseze motorul de căutare Google care, până acum, era cel mai căutat site din întreaga lume.

Zilele trecute vorbeam despre evoluția spectaculoasă a TikTok-ului și cum a reușit într-un timp destul de scurt să devină una dintre cele mai populare platforme de social media. Acum, popularitatea este cimentată de faptul că platforma chinezească a depașit giganții tech ca Google, Facebook, Microsoft, Apple sau Amazon în topul de căutare. Anul trecut, TikTok era pe locul șapte, în timp ce Google era liderul, însă calculele de anul trecut au fost începute din luna septembrie, deci rezultatele pot fi altele dacă s-ar însuma toate lunile calendaristice.

Protocol relatează că Google este conștientă de ascensiunea TikTok. Compania americană încearcă să se concentreze din ce în ce mai mult pe video și audio, cel mai bun exemplu fiind secțiunea de ”Shorts” care a fost implementată pe YouTube, tocmai pentru a profita de formatul introdus de platforma de video-share.

Dominația TikTok arată că internetul și utilizatorii săi s-au schimbat în ultima perioada, iar majoritatea preferă să consume conținut video/audio în detrimentul conținutului scris. Schimbarea a fost generată, în parte de TikTok, dar și Instagram și podcasturile au convins utilizatorii că este mult mai comod să vezi sau să auzi informația decât să o citești.