Tăriceanu ia exemplul lui Trump: acuză presa de fake news

Internetul și clasa politică au luat foc în ultima perioadă, de când circulă o știre conform căreia Calin Popescu Tăriceanu, împreună cu Victor Ponta și Vasile Blaga, ar purta negocieri dure pentru a prelua guvernarea.

Conform comisarul.ro: „Sursele noastre spun că Iohannis ar fi fost scos din schemă și Tăriceanu ar urma să candideze la prezidențiale din partea noii majorități. Care va cuprinde o halcă mare din PSD, mare parte din fostul PDL, partidul lui Ponta și ALDE. Nu este exclus ca până la europarlamentare facțiunea PDL să fie deja înglobată în ALDE. Blaga ar urma să conducă partidul rezultat în cazul în care Tăriceanu ar ajunge președinte”.

Nu se vehiculează niciun nume în presă care a dat declarații în acest sens, toate știrile apar doar „pe surse”. În schemă ar intra și fostul premier, Mihai Tudose, care are o mare parte din PSD de partea sa, și astfel, Liviu Dragnea și-ar pierde din putere și ar intra într-un con de umbră al politicii românești.

„Dacă acest plan va fi pus în aplicare, cel mai probabil va fi şi o moţiune de cenzură în toamnă care să ducă la căderea guvernului condus de Viorica Dăncilă. De asemenea, aceste informaţii ar putea fi un dublu joc al lui Călin Popescu Tăriceanu putând fi desemnat şi candidat unic din partea coaliţiei PSD-ALDE. De altfel, Liviu Dragnea a făcut un pas înapoi în această lună şi a afirmat că este posibil să se decidă ca PSD şi ALDE să meargă împreună în alegerile prezidenţiale.”, scrie b1.ro.

În urma acestor zvonuri apărute în mediul online, Tăriceanu dezminte știrile, declarând că: „De cateva saptamani, circula intens un fake news care este reluat periodic, in ciuda faptului ca nu exista niciun argument pentru a ii da crezare. Sunt invocate surse neprecizate, informatii din interior, se face referire la intalniri secrete. Sursele nu exista, informatiile sunt false, iar intalnirile nu au loc; dar asta nu ii impiedica pe cei care le raspandesc. Ultimul zvon lansat ar fi ca as fi negociat cu Vasile Blaga si cu Victor Ponta si ca urmeaza destramarea coalitiei de guvernare si formarea unei noi majoritati. Nimic mai fals si doresc sa pun punct acestei campanii de fake news.

Las deoparte faptul ca am fost plecat in concediu cu familia in ultimele zile. Astfel de negocieri nu aveau cum si nu vor avea loc dintr-un motiv foarte simplu. Coalitia dintre ALDE si PSD este solida si are la baza cateva principii care ne si asigura o sustinere populara masiva, asa cum au aratat-o si ultimele sondaje. In primul rand, este vorba despre apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor si lupta impotriva abuzurilor comise de statul paralel. In al doilea rand, consolidarea cresterii economice, astfel incat sa se faca simtita in buzunarele romanilor. Este adevarat ca asemenea oricarei coalitii exista diferende cu privire la pasii tactici ce trebuie urmati, in diferite situatii, dar din punctul de vedere al obiectivelor strategice exista un acord puternic intre ALDE si PSD.

In final, vreau sa le transmit tuturor celor care isi doresc sa vada stopata lupta contra statului paralel ca nu le va merge cu tactica fake news.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *