Sondaj: Doar 21% din români mai au încredere în Cabinetul Vioricăi Dăncilă

Un sondaj publicat recent analizează viziunea românilor cu privire la realizările celui de-al treilea Guvern PSD de la preluarea majorității parlamentare în 2016, dar și încrederea de care beneficiază diverse figuri politice.

Astfel, din eșantionul de 1087 persoane, reprezentativ populației majore din România, 69% consideră că Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie să predea ștafeta, în timp ce 10% au afirmat că nu au o părere în acest sens, conform Digi24.ro.

La capitolul neîncredere, social-democrații stau cel mai prost. Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid, se află în topul politicienilor care inspiră cea mai puțină siguranță pentru populația României. 70% dintre respondenți au declarat că nu au deloc încredere în șeful Camerei Deputaților.

Nici Viorica Dăncilă nu stă mai bine – aceasta se află doar cu două procente mai jos decât liderul său (68%). Sentimentele vis-a-vis de președintele țării sunt mixte: 12% au afirmat că au foarte multă încredere în șeful statului, în timp ce 24% nu au deloc încredere în acesta. Într-o situație similară se află și Călin Popescu Tăriceanu, în care au multă încredere doar 6% din respondenți, însă există și mulți sceptici în privința sa.

Studiul este realizat de către Biroul de Cercetări Sociale (BCS), la cererea Partidului Mișcarea Populară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *