Signal vrea să își îmbunătățească serviciul de mesagerie criptată

Într-o eră în care tehnologia a avansat atât de mult încât nu numai să ne permitem să comunicăm aproape instant cu oricine, dar și să o facem într-un mod cât mai privat, companiile încearcă să își perfecționeze produsele.

Criptarea datelor le-a permis utilizatorilor să nu își mai facă griji privind conținutul mesajelor trimise în aplicații precum Signal, Whatsapp și Threema. Deși conversațiile nu sunt accesibile unui third-party, date care la început pot părea inofesive (destinatari, ora trimiterii, ora deschiderii mesajului și așa mai departe) – sunt.

CITIȚI ȘI: Era conversațiilor private – între Whatsapp, Threema și Signal

Cu toate astea, Signal plănuiește să schimbe acest aspect. Compania dezvoltă o tehnică numită ”sealed sender”, conform Arstehnica.com.

În alte cuvinte, persoana care trimite mesajele va avea identitatea protejată pentru oricine ar vrea să acceseze serverele – un adversar sau chiar oamenii legii. Publicația amintită mai sus spune că dacă ar fi ca Signal să fie un serviciu de poștă fizică, ar trimite o scrisoare în care autorul este aproape șters.

Anunțul a fost făcut luni și vine la 12 zile de la anunțul făcut de autoritățile americane privind un oficial al Trezoreriei americane. Cazul împotriva femeii a fost construit pe mesajele pe care aceasta le-a trimis printr-o aplicație necunoscută de mesagerie criptată.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *