”Școala zalmoxiană” – cum te jecmănesc dacopații internetului! EXCLUSIV

Mediastandard.ro vă recomandă să evitați portalul www.foculsacru.ro/scoala-zalmoxiana/, întrucât aveți de-a face cu o platformă puțin spus toxică, unde dacopatia și mistica de bodegă ating cote halucinante.

Anonimii care coordonează site-ul (și care își semnează compunerile cu cele mai pompoase pseudonime) susțin că sunt inițiați ai… ”Școlii zamolxiene”, pe care ar fi înființat-o ”Marele Preot al pelasgilor, Zamolxe, în jurul anului 1440 î.Hr”. Vă avertizăm că acești impostori nu au nicio greață să solicite 400 lei fiecărui naiv congenital care vrea să urmeze un așa-zis curs de ”radiestezie”, despre care ni se spune că ar fi ”o știință spirituală recunoscută și legiferată în țări europene precum România, Germania, Austria, Franța, Italia și nu numai”, ceea ce reprezintă o dezinformare grosieră. De notat că portalul încurajează tot soiul de ”terapii alternative” mai mult decât discutabile, ceea ce (să nu ne ascundem după deget!) poate avea efecte groaznice asupra unor bolnavi creduli (și nu numai).

Compunere caraghioasă: de la Zamolxe la Zalmoxe

Pentru a vă face o idee despre nivelul închipuitei ”Școli zamolxiene”, Mediastandard.ro vă prezintă o serie de pasaje sugestive asumate de personajul ”Ioan” (desigur, se uzitează în mod intenționat numele unui evanghelist), chiar pe pagina principală a portalului amintit:  ”Totul a început în jurul anului 1440 î.Hr., atunci când Marele Preot al pelasgilor, Zamolxe, a pus bazele vestitei sale Şcoli, cunoscută în întreaga lume spirituală sub numele de Şcoala zamolxiană. După aproape 900 de ani, undeva în jurul anului 535 î.Hr., străvechea Şcoală a fost consolidată şi ridicată la un nivel superior de cunoaştere şi manifestare iniţiatică de către cel cunoscut sub numele de Zalmoxe, moment după care ea s-a numit Şcoala zalmoxiană.

Dacii, Moise și Dumnezeu

Prin Învăţătura promovată, Zalmoxe a dat practic o nouă şansă de cunoaştere şi manifestare a Iubirii, civilizaţiei tracilor, a geto-dacilor şi nu numai. Zalmoxianismul a fost promovat în întreaga lume de toţi cei care, atraşi ca un magnet de această Iniţiere, au reuşit după mulţi ani de practică iniţiatică, să se bucure de absolvirea vestitei Şcoli. Unii dintre ei s-au reîntors în ţările lor de baştină şi, folosindu-se de principiile de esenţă zalmoxiene, au creat diferite Şcoli de Iniţiere, acestea devenind vestite apoi în lumea spirituală planetară. Unele dintre ele sunt binecunoscute şi în prezent. Aşadar, Zamolxe a adus civilizaţiei pelasge decalogul Legile evoluţiei spirituale undeva în jurul anului 1440 î.Hr, aşa după cum Moise 190 de mai târziu (anul 1250 î.Hr.) avea să aducă poporului său vestitele sale Legi. Puţini oameni ştiu însă că primele table ale Legilor pe care Moise le-a spart, după cum se ştie, conţineau aceleaşi Legi ca cele primite de Zamolxe de la Dumnezeu, prin revelaţie divină.

”Inițiații” folosesc ”nemurirea” și ”astrele”…

Şcoala zalmoxiană şi-a întemeiat întreaga activitate folosind cu multă înţelepciune principii de înaltă esenţă iniţiatică precum:cunoaşterea de sine, nemurirea, înfrăţirea cu natura, vindecarea prin corelaţia trup-suflet-duh, cunoaşterea astrelor şi a influenţei acestora asupra sistemului viu planetar, cunoaşterea şi manifestarea calităţilor divine, cunoaşterea, manifestarea şi propovăduirea Iertării, cunoaşterea, manifestarea şi propovăduirea Iubirii de sine, de aproape, de Creaţie, în general.

Delir de proporții epice

De asemenea, discipolii Şcolii zalmoxiene au practicat cu abnegaţie următoarele necesităţi spirituale fundamentale: instruirea spirituală, postul, cugetarea profundă, rugăciunea, propovăduirea Iubirii şi a Iertării, vindecarea divină. Dacă veţi analiza atent aceste aspecte spirituale, dacă veţi cugeta la ele, veţi constata cu uşurinţă faptul că toate se regăsesc, fără excepţie, în Noua Învăţătură a Iubirii, cea prezentată de către Iisus ucenicilor Săi. Mai mult, dacă veţi studia cu atenţie principiile promovate de Zamolxe, apoi de către Zalmoxe, amintite ceva mai înainte, şi le veţi compara cu cele promovate de Iisus, veţi constata că ele sunt identice. Zamolxe…  Zalmoxe… Iisus…”.

Cotizații și donații

Site-ul este revendicat de o fundație intitulată ”Focul Sacru”, iar fiecare membru al acesteia plătește ”o cotizație de minim 30 lei/ pentru susținerea activităților”. De asemenea, portalul solicită donații care pot fi achitate numai prin virament. De-a dreptul halucinant este că platforma oferă tot soiul de așa-zise ”cursuri de dezvoltare spirituală” și ”consultanță profesională”.

Razvan Gheorghe:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri