Sam Altman s-ar putea întoarce la conducerea OpenAI

Drama OpenAI continuă și vine cu o întorsătură de situație: Sam Altman s-ar putea întoarce în poziția de CEO al companiei după ce unul dintre membri boardului de conducere s-a răzgândit cu privire la demiterea acestuia. Asta înseamnă că Altman trebuie să mai convingă încă doi membri pentru a se reîntoarce la conducere.

Deși ieri Satya Nadella, șeful Microsoft, anunțase că Altman se va alătura unei noi echipe AI din cadrul gigantului tech, acum situație nu mai pare atât de sigură.  Conform unor surse interne citate de The Verge, Altman și Greg Brockman ar dori să se întoarcă la vechile lor roluri din OpenAI.

Nadella, într-un interviu pentru CNBC, a dat de înțeles că și Microsoft ar fi de acord ca Altman să revină ca CEO al OpenAI, mai ales că parteneriatul dintre cele două companii depinde de Altman și echipa sa.

Credem în OpenAI și Sam, indiferent de configurație. Microsoft a ales să se asocieze în mod explicit cu OpenAI și, evident, acest lucru depinde de rămânerea oamenilor de la OpenAI acolo sau de venirea lor la Microsoft, așa că sunt deschis către ambele opțiuni”, a declarat Nadella în interviu.

Presiunea asupra boardului de conducere este acum și mai mare pentru că majoritatea angajaților OpenAI au semnat o scrisoarea prin care amenință că vor demisiona dacă Altman nu este readus și dacă actualii membri din board nu demisionează. Mai mult de 700 de oameni din cei 770 de care dispune OpenAI au semnat scrisoarea.

Conform Bloomberg, compania încearcă să liniștească apele și a anunțat angajații că managementul și CEO-ul interimar, Emmett Shear, sunt în legătură cu Altman și Brockman, însă boardul nu este gata să ofere un răspuns cu privire la criza actuală.

Situația rămâne volatilă în continuare, însă dauna acestei telenovele se va resimți din plin. Evaluarea OpenAI va avea de suferit, precum și reputația atent construită în ultimul an. Dacă Altman se va întoarce sau nu, dar și viitorul OpenAI depind de decizia a trei oameni din boardul de conducere al companiei: Adam D’Angelo, director executiv al Quora, Tasha McCauley, fost director executiv al GeoSim Systems, și Helen Toner, director de dezvoltare strategică al Centrului pentru Securitate și Tehnologie Emergentă din Georgetown.

Aceștia sunt responsabili, acum, pentru ce se va întâmpla cu OpenAI – fie riscă să facă o implozie prin demisiile în masă anunțate de angajați, fie revin, cu reputația pătată, la situația de dinaintea înlăturării lui Sam Altman.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri