Rusia amendează Google pentru că n-a îndepărtat conținutul interzis

Google a fost amendat cu trei milioane de ruble (41.000 de dolari).

Un tribunal de la Moscova a amendat compania Google pentru că nu a eliminat conținutul online interzis de autoritățile ruse, scrie The Moscow Times. Aceasta este cea mai recentă sancțiune dintr-o serie împotriva gigantului tehnologic american.

Google a fost găsit vinovat că nu a șters în mod repetat rezultatele căutării „care conține informații interzise în Rusia” și a fost amendat cu trei milioane de ruble (41.000 de dolari). S-a precizat că Google respectă doar parțial legile actuale și s-a menționat că, în medie, 30 la sută dintre link-urile către materiale extremiste sau pornografice interzise și conținut legat de sinucidere nu au fost eliminate.

Hotărârea este a patra amendă recentă împotriva lui Google:

  • în 2018, Rusia a amendat compania cu 500.000 de ruble (aproximativ 6.800 de dolari), în special pentru că nu a eliminat apelurile la demonstrații din partea liderului opoziției Aleksei Navalnîi;
  • în 2019, Google a fost amendat cu 700.000 de ruble (9.300 de dolari) pentru o infracțiune repetată, iar apoi autoritățile ruse au mai aplicat o sancțiune de 1,5 milioane de ruble (20.000 de dolari).

Kremlinul a intensificat în ultimii ani controalele pe Internet, în aparență pentru a combate extremismul, dar criticii guvernamentali au denunțat supravegherea oficială a Internetului ca un mijloc de a descuraja dezbaterile și de a reduce la tăcere disidența.

Foto: Search Engine Land