Protest în fața sediului Facebook din Washington, cu saci de cadavre: „Dezinformarea ucide”

Intrarea în sediul Facebook din Washington D.C., Statele Unite ale Americii, a fost blocată miercuri de protestatari, care au așezat pe pavaj mai mulți saci de cadavre. Activiștii au cerut companiei să ia acționeze împotriva dezinformării privind vaccinurile.

Manifestanții – care se numesc The Real Facebook Oversight Board – au acoperit trotuarul din fața clădirii cu saci pe care scria „dezinformarea ucide”, o mișcare care speră ei să atragă atenția asupra efectelor dramatice pe care informațiile false distribuite în mod voit le pot avea asupra sănătății publicului, conform The Guardian.

The demonstrators - who call themselves The Real Facebook Oversight Board - lined the sidewalk in Washington with bags that read 'disinfo kills'

Mai precis, protestatarii au cerut acționarilor Facebook să interzică un număr redus de conturi responsabile pentru majoritatea conținutului înșelător despre serurile anti-COVID-19, numite și ”superspreaders”.

Manifestația din fața sediului companiei deținute de Mark Zuckerberg a avut loc în același timp cu lansarea unui nou raport al The Real Facebook Oversight Board, menit să arate gradul de răspândire al dezinformării anti-vaccin pe Facebook în cel mai recent trimestru financiar al companiei.

În timp ce Facebook a interzis informațiile false cu privire la imunizarea anti-COVID, există dovezi care arată că multe astfel de postări au rămas nedetectate, reușind chiar să fie printre cele mai performante și cele mai distribuite de pe platformă,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *