Oameni care fac legea în online: Cristian Tudor Popescu

Așa cum v-am obișnuit, Mediastandard.ro vă prezintă o analiză a celor mai cunoscuți și influenți oameni din mediul online. Mesajele și impresiile liderilor de opinie au un impact puternic asupra publicului care îi urmăresc.

Un loc în această categorie îl are Cristian Tudor Popescu, el fiind scriitor, gazetar, filmolog, comentator de tenis, sportiv. A fost redactor-șef al ziarului Adevărul și unul dintre fondatorii ziarului Gândul, împreună cu Mircea Dinescu și alți 81 de jurnaliști. În urma unor sondaje de opinie, a fost declarat de 4 ori consecutiv analistul politic și ziaristul nr. 1 al României, între anii 2005-2008.

Cristian Tudor Popescu își face cunoscute opiniile pe pagina sa de Facebook și pe platforma Republica.ro, fiind unul dintre cei care au pus bazele site-ului, alături de alte personalități din diverse domenii de activitate. Jurnalistul redactează articole care vizează mai multe teme, în special tenis și politică.

Pe Facebook, CTP a optat pentru o pagină oficială, care a acumulat 210.000 de aprecieri și peste 217.000 de urmăritori. Prin rețeaua de socializare, distribuie articolele redactate pe platforma Republica.ro, acestea strângând mii de reacții și distribuiri.

Unul dintre articolele care a avut un impact mare la public se intitulează „Încă o zi de sărbătoare națională”, prin care analistul politic își expune impresiile cu privire la revocarea Codruței Kovesi. Titlul surprinde esența textului, concentrată în finalul său: „Parlamentul, în ședință festivă, prezidată de Dragnea și Tăriceanu, va vota încă o Zi de Sărbătoare Națională…”. Articolul a  adunat peste 4600 de reacții și peste 1000 de distribuiri, semn că oamenii îi impărtăședc gândurile.

Cu privire la tenis, un articol din această categorie care a sensibilizat opinia publică este „Fabuloasa Simona! Halep a câștigat Roland Garros-ul, dar în ce manieră!”, care a strâns peste 12.900 de reacții și peste 2100 de distribuiri. Articolul este îsoțit de descrierea „Este una dintre cele mai mari ispravi ale unui roman!”

Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai preluați publiciști de către mass-media. Acesta este contactat de către trusturi TV și de presă online pentru a da interviuri despre subiecte care scandalizează opinia publică. La momentul revocării fostei șefe DNA, a fost printre primii care au reacționat public, fiind contactat de către postul Digi24 (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ctp-decizia-lui-iohannis-este-o-iscalitura-in-calitate-de-notar-de-casa-titlu-pe-care-i-l-a-conferit-ccr-960404 ), criticând decizia președintelui.

Ca urmare a activității sale în mediul online, într-una din edițiile emisiunii sale, moderatorul Victor Ciutacu l-a inclus pe Cristian Tudor Popescu pe o listă a rețelei Soroș din România, alături de alte personalități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *