
O jurnalistă australiană, angajată a televiziunii chineze de stat, reținută fără explicații în Beijing
O jurnalistă de la televiziunea chineză de stat, care deține cetățenie britanică, a fost reținută fără explicații în Beijing acum mai bine de două săptămâni.
Informația a fost făcută publică de către autoritățile din Australia, care afirmă că au primit pe 14 august o notificare din partea Chinei, în contextul în care tensiunile dintre cele două state cresc, informează Digi24.ro.
Deși regimul de la Beijing nu a afirmat în mod formal motivul pentru care Cheng Lei este reținută, însă aceasta ar putea să se afle în această situație mai multe luni. Presa australiană informează că jurnalista s-ar afla sub „supraveghere rezidențială la o locație desemnată”, o formă de detenție care le permite anchetatorilor să închidă și să interogheze un suspect până la șase luni fără o arestare formală.
„Procedura în sistemul judiciar chinez nu cere ca în această fază să fie formulate acuzații, dar vom continua să cerem informații despre cât de mult poate dura această procedură potricit legilor chineze”, a declarat ministrului australian de Externe, Marise Payne.
Mai mult decât atât, Guvernul australian și-a exprimat sprijinul acordat familiei jurnalistei, care s-ar afla în contact cu autoritățile pentur a afla informații despre Lei.
„Ca familie, suntem conștienți de situația actuală în ceea ce privește statutul lui Cheng Lei, așa cum este recomandat de către Departamentul de Afaceri Externe și Comerț (australian)”, a spus familia într-un comunicat, adăugând că așteaptă cu nerăbdare o „concluzie satifăcătoarea și oportună a problemei”.
Cheng Lei realiza pentru China Global Television Network (CGTN) o emisiune zilnică, cu interviuri.
Articole asemănătoare
Cum a arătat prima săptămână de campanie la televizor. Dezbaterile electorale, pe aproape toate posturile
Editiadedimineata: De astăzi se schimbă modul de calcul al ratei de infectare. Cum funcționează
Fotojurnalistul palestinian Mahmud Hams a câștigat premiul Visa d’Or pentru știri
Noutăți în inteligența artificială din medicină: algoritmi, senzori, roboți terapeutici
Cutremurul care nu există: cum face click-uri site-ul de știri realitatea.net