Ministru român, lăudat în Sputnik pentru o declarație controversată la adresa parteneriatului cu SUA

ria.ru

Într-un articol intitulat „Curaj total: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, lăsat fără replică de un ministru român”publicația Sputnik.md laudă „curajul” ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, care ar fi solicitat într-o discuție cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, un răspuns clar despre investițiile americane în România.

„Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Kelmm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete…Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești”, a spus Teodorovici potrivit Sputnik.md.

„De exemplu, vor americanii să producă rachete de 20 de miliarde. Noi ne obligăm să cumpărăm o treime din rachete dacă le produc în România și cu restul ieșim împreună pe piața externă”, a mai spus Teodorovici.

Sputnik.md notează că „acest mod de abordare al parteneriatului, îl urcă în topul posibililor candidați la prezidențiale”.

sputnik.md

NATO asigură o mare parte din securitatea României, iar țara noastră contribuie în prezent cu 2% din PIB pentru Apărare. Comparativ, Statele Unite alocă 3,6% din PIB, respectiv 685 de miliarde dolari, aproximativ de 190 de ori mai mult decât România!

Cu toate hibele ei Alianţa Nord-Atlantică reprezintă practic, întreaga lume occidentală, la care România încearcă, pe cât poate, să se ataşeze încă dinainte de secolul al XIX-lea. Publicația Sputnik.md ne-a obișnuit deja cu un discurs anti-Occidental, lăudând adesea declarațiile controversate ale unor politicieni români. Nu de mult, publicația îl prezenta pe Liviu Pleșoianu drept „o opțiune serioasă pentru prima funcție în stat” pentru „curajul” acestuia de a trimite „o scrisoare deschisă către ambasadele din România ale marilor puteri occidentale” în care le cerea să oprească „exportul de corupție!”

Sputnik.md
Robert Manea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri