Masca nu mai e obligatorie, dar ți-ar putea proteja viața privată
Relația noastră cu „spațiul public” este redefinită, nu doar de o pandemie globală, ci și de o nouă eră a tehnologiilor de supraveghere biometrică. Supravegherea biometrică în masă le permite companiilor și autorităților să ne urmărească pe baza datelor personale unice și să ne identifice ori de câte ori este nevoie, oriunde mergem.
EDRi și Privacy International au făcut un brainstorming și s-au întrebat: măștile pe care le purtăm acum pentru a ne proteja reciproc de coronavirus ne pot proteja și anonimatul, împiedicând cele mai noi sisteme de recunoaștere facială în masă să ne identifice?
Știm deja că sistemele de recunoaștere facială sunt remarcabil de sofisticate și pot identifica oamenii (sau identifica greșit oamenii) cu „date despre față” relativ puține. Având în vedere că îmbrăcămintea și machiajul antisupraveghere au avut un anumit succes în împiedicarea sistemelor de recunoaștere facială în trecut, cele două organizații s-au gândit că ar merita să experimentăm o abordare similară cu o mască de față.
Citiți mai multe pe Editiadedimineata.ro.
Articole asemănătoare
China blochează jocul Animal Crossing, unde s-au mutat protestele pentru libertate din Hong Kong
Suspecții din cazul uciderii lui Jamal Khashoggi, incluși pe noua listă de sancțiuni a Angliei
YouTube va permite monetizarea clipurilor care folosesc muzică licențiată
Facebook ar putea fi nevoită să vândă Giphy, la doar un an de la achiziție
Oamenii petrec mai puțin timp uitându-se la titlurile știrilor false decât la ale celor reale