La ce folosesc tinerii români internetul: peste 44% dintre studenții și elevii de peste 16 ani citesc presa online
Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică arată care este impactul internetului asupra vieții de zi cu zi a românilor, dar și tiparele acestora de consum. Se remarcă că presa online este citită de aproximativ 45% dintre studenții și elevii de peste 16 ani.
Ancheta INS privind „Accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor – România 2019” arată că media celor care citesc presa prin intermediul interneteului, la nivelul tuturor generațiilor, este de 54,9%. Salariații (62,1%), șomerii (52,6%) și pensionarii (48,4%) sunt cei mai interesați de aflarea informațiilor din online, conform Edupedu.ro.
Tinerii se află în top atunci când vine vorba de „găsirii de informaţii despre bunuri sau servicii”. Elevii de peste 16 ani și studenții se clasează pe locul doi în această categorie (45,5%), după salariați (52,3%).
Se remarcă că cei ce încă sunt în sistemul de învățământ prezintă un interes mult mai mic pentru aflarea detaliilor medicale sau diagnosticarea prin intermediul Google. Doar un sfert din respondenții de peste 16 ani care urmează cursurile instituțiilor de invățământ pre-universitar sau universitar declară că au acccesat „informaţii despre sănătate (ex, leziuni, boli, nutriţie, îmbunătăţirea sănătăţii)”, spre deosebire de media generală de 42,4%.
În funcție de vârstă se observă și preferința modalității de a face cumpărături: ”Pe grupe de vârstă, persoanele care apelează cu precădere la serviciile magazinelor online sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 – 34 ani (52,4%). Aceeaşi tendinţă este menţinută atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor”, se arată în raportul Institutul Național de Statistică.
Articole asemănătoare
Un jurnalist din Zimbabwe, arestat pentru ”incitare la ură” la scurt timp după ce a publicat o investigație
Aleksei Navalnîi, premiat de Uniunea Europeană pentru apărarea drepturilor omului
O companie de telecomunicații ar fi fost folosită de CIA și BND pentru a spiona mai multe țări, printre care și România
Fact check: Sterilizarea testelor COVID cu oxid de etilenă nu reprezintă un pericol pentru oameni
Lucrul de acasă vine și cu riscuri: 1 din 10 angajați britanici crede că nu respectă GDPR