Imaginea proastă a Vioricăi Dăncilă, „conspirație” împotriva lui Liviu Dragnea. Cum aburește sputnik.md publicul online

Dacă te cheamă sputnik.md și misiunea ta este să creezi un discurs paralel ca și statul cu același nume, discurs creat în laboratoarele consultanților lui Liviu Dragnea, ce faci? E simplu, se ia următoarea rețetă:

Pasul 1: Se citează, conform Sputnik.md „una dintre cele mai importante televiziuni de știri românești, RTV” (în fapt trompeta unui infractor mufat ani și ani în șir la afaceri cu statul) și se spune că „baronii PSD au început deja să își caute o variantă de ieșire, în cazul în care Liviu Dragnea va fi condamnat”. Așa începe, prin urmare, construcția unei argumentații la Sputnik.md, și anume citând o non-sursă, vestită prin lispa ei de credibilitate absolută

Pasul 2: Eșafodajul logic se afundă și mai tare, pentru că următorul pilon în presupusa argumentație este nimeni altul decât stiripesurse.ro, adică echivalentul România TV în mediul online. Și pe care, atenție, sputnik.md îl numește, nici mai mult nici mai puțin, decât „cea mai citită agenție românească”. Yeah, right. Iar, conform acesteia, ca urmare a recentei achitări în dosarul Turceni-Rovinari, fostul prim-ministru al României a început să fie sunat de tot mai mulți pesediști care vor să identifice o barcă de salvare a partidului în cazul în care Dragnea va fi condamnat pe data de 29 mai. Sigur, veridicitatea acestei informații este propriu-zis irelevantă în contextul în care nu ajută cu nimic la construcția premisei propuse din debutul articolului, anume aceea că imaginea Vioricăi Dăncilă ar fi înadins construită ca fiind ridicolă pentru a-l demola pe Dragnea. Dar na, până la urmă și logica are nivelul la care se prezintă în general informația de pe respectivul site; nu poți să ceri mult mai mult

Pasul 3: În fine, se citează a treia sursă, singura care are legătură cu teza inițială și anume însuși Victor Ponta. Care, citează Sputnik.md, iar noi cităm la rândul nostru, spune următorul lucru:

„Am simțit de la început că este ceva ciudat cu acea <<greșeala>> cu interviul Doamnei Dăncilă, la care s-a dat și discuția anterioară între consilier și reporter. Am întrebat și eu vechile cunoștințe de la Guvern și din presă și toți mi-au spus că nu a fost nicio greșeală ci o chestiune regizată care să demonstreze că Viorica Dăncila nu este în stare de nimic și e un fel de marionetă a consilierilor care sunt trimiși de Dragnea”.

Și cam atât. Ah, da, și încă o informație tot marca Ponta un pic mai încolo, care spune după cum urmează:

„În același sens sunt date <<pe surse>> din Guvern zi de zi informații către presă din care să rezulte că singurii decidenți acolo sunt Darius Vâlcov și Sevil Shaideh iar orice discuție cu Dăncilă este inutilă”.

Și, vine concluzia magistrală, tot made by Ponta, care semnează fără putință de dubiu o înșiruire de idei incapabilă să susțină teoria expusă publicului: 

„Dacă este așa înseamnă că Doamnei Dăncilă i se construiește această imagine ridicolă și umilitoare nu doar de către presa <<răutăcioasă>> ci chiar din interior, de o mișcare anti Dragnea. Asta este foarte interesant!”

Caz în care, dacă aceasta este stratagema Sputnik de a acredita ideea că Vioricăi Dăncilă i se construiește o imagine cu care să fie scufundat Liviu Dragnea, nici nu era nevoie de primele două surse. Era suficientă a treia, dar na, așa știu ei că se face presa, trebuie să cauți trei surse care să confirme o informație, ceea ce în cazul de față este exclus, fiind vorba despre o speculație, dar, na. Anything goes.

În plus, nu mai este nevoie să spunem, dacă redactorul Sputnik ar avea televizor acasă sau în redacție, ar putea să remarce următorul aspect foarte simplu: Vioricăi Dăncilă nu i se regizează greșelile. Pur și simplu așa e ea.

Ce ziceți, facem chetă să-i cumpărăm domnului de la Sputnik un televizor? Că în online se mistifică informația mult, mult prea ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *