
Forțele israeliene au arestat un jurnalist palestinian din Cisiordania
Jurnalistul palestinian Amer Abu Arafa, care a relatat despre situația din regiunea Cisiordania și despre omorârea jurnalistei Shireen Abu Akleh, a fost arestat în cursul zilei de marți de forțele israliene. Până în acest moment, nu este clar motivul pentru care corespondentul agenției de știri Quds Press din Londra a fost reținut.
Soția jurnalistului afirmă că, cu puțin timp înainte de apusul soarelui, aproximativ 30 de soldați au dat buzna în casă, l-au încătușat și legat la ochi pe Abu Arafa, apoi au percheziționat casa. La plecare, aceștia au pus sechestru pe 24.000 de șekeli, echivalentul a aproape 7 mii de dolari, conform CPJ.
Organizația pentru drepturile presei raportează că reprezentantul Biroului de presă al IDF din America de Nord a afirmat doar că instituția face verificări – fără să dea detalii suplimentare.
Agenția de știri din Palestina (WAFA) susține că arestarea jurnalistului Abu Arafa face parte dintr-o campanie mai largă desfășurată de forțele israeliene în regiune. De la începutul anului, când au fost raportate atacuri ale unor suspecți de origine palestiniană asupra cetățenilor israelieni, IDF face constant percheziții și rețineri.
Totuși, reținerea fără explicații a reporterului Amer Abu Arafa ridică semne de întrebare, mai ales după ce jurnalista Shireen Abu Akleh a fost împușcată și ucisă de soldații israelieni – stârnind o discuție intensă despre nerespectarea drepturilor presei palestiniene în regiune. Corespondentul agenției britanice de știri Quds Press a mai fost reținut anterior de Israel: începând cu 2011, a petrecut doi ani în închisoare fără să fie pus sub acuzare pentru vreo acuzație.
Articole asemănătoare
Apple vrea să stea departe de metaverse
Facebook nu a reușit să combată discursul instigator la ură, în India
Doi jurnaliști din India, printre favoriții pentru premiul Nobel pentru Pace
Facebook a interzis patru grupuri etnice armate din Myanmar. Acțiunea a atras critici din partea activiștilor
Facebook vrea libertate de exprimare, dar nu pentru toată lumea: angajații critici și sindicaliștii, pe lista neagră