Dosar penal pentru o informație falsă, transmisă pe social media. O femeie a afirmat că spitalul modular de la Piatra-Neamţ este gol

O femeie din Neamț s-ar putea alege cu dosar penal după ce a afirmat, pe rețelele sociale, că spitalul modular ATI din Piatra Neamț este gol. Informația este însă falsă, fiind internați peste 20 de pacienți.

Polițiștii au anunțat că s-au sesizat din oficiu în cazul clipului distribuit masiv pe Facebook. Aceștia investighează „săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate”, conform Digi24.

Comunicatul mai afrimă că „se fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun”. 

Recent, o filmare cu spitalul modular ATI din Piatra Neamț, ridicat după incendiul din august, s-a viralizat pe Facebook. Femeia care a realizat clipul afirmă că containerele spitalului sunt goale, înauntru nefiind nimeni.

Imaginile însă surprind doar exteriorul clinicii, unde sunt de fapt internați peste 20 de pacienți. Libertatea.ro a publicat fotografii din spital, unde se vede personalul medical, dar și că paturile sunt ocupate de persoane bolnave.

Inclusiv fondatoarea ONG-ului „Dăruiește Viață”, care a montat spitalul modular, a infirmat teoria. Oana Gheorghiu a publicat pe contul său de Facebook imagini cu contul femeii care a realizat filmarea, cerându-le urmăritorilor să raporteze atât profilul, cât și grupul pe care au fost distribuite.

„Individa îl filmează de la distanță și spune «uite, nu e nimeni», ca și cum pacienții din ATI, intubați sau doar conectați la oxigen ar trebui să-i facă cu mâna de la geamuri sau măcar să fie ținuți la geam, să-i vadă ea și «publicul ei»”, a scris Oana Gheorghiu.

Dosar penal făcut de poliția Neamț, după ce Libertatea a demontat o dezinformare cu „un spital gol”
sursa foto: Libertatea.ro

 

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *