Demersurile TikTok de a opri accesul ByteDance la datele utilizatorilor, criticate de foști angajați
Aplicația TikTok, care riscă să fie interzisă pe teritoriul SUA, aduce reglementari ce provoacă o serie de reacții în cadrul unui grup de foști angajați. Aceștia au dezvăluit informații din interiorul companiei și au prezentat o altă imagine a deciziei de protejare a datelor utilizatorilor americani.
Project Texas este setul de reglementări pe care TikTok îl implentează în favoarea unui spațiu sigur pentru americani și datele personale ale acestora, care nu vor putea fi accesate de compania chineză ByteDance, conform The Verge.
Deși decizia pare că este răspunsul așteptat de legiuitorii americani, reacția a mai multor foști angajați stârnește critici, susținând că Project Texas menține în continuare legăturile TikTok cu ByteDance.
Publicația americană Fortune prezintă perspectiva unor foști angajați ai TikTok. Evan Turner, fost specialist de date din cadrul platformei, a declarat că furniza companiei-mamă date a mii de utilizatori americani, care includeau adrese IP și informații cu privire la locația acestora, având scopul de a spori activitatea utilizatorilor.
Katie Puris, fostă manager de marketing comercial, a susținut că TikTok nu a fost niciodată pe deplin independentă de compania ByteDance. Aceasta susține că începând cu anul 2020, ByteDance a început să-și manifeste mai mult controlul asupra activității platformei.
,,În ciudat încercărilor de a părea independentă, managenemntul de zi cu zi și deciziile comerciale ale aplicației TikTok veneau direct de la vârful conducerii ByteDance din China”, a declarat Puris.
Declarațiile fostilor angajați nu sunt singurele care pun sub semnul întrebării Project Texas. The Wall Street Journal a prezentat într-un articol faptul că angajații americani au fost instruiți de conducere să ofere informații colegilor de companie, incluzându-i și pe cei ai companiei ByteDance.
Articole asemănătoare
Propaganda rusă insinuează că România are pretenții asupra Transnistriei și Republicii Moldova
Uniunea Europeană impune sancțiuni Belarusului pentru arestarea jurnalistului Roman Protasevici
Atunci când GDPR-ul devine poveste de adormit copiii. La propriu
O femeie a fost condamnată la 34 de ani de închisoare în Arabia Saudită, din cauza unor postări pe Twitter
De ce Facebook nu e doar o lupă pentru comportamentele negative din societate