Declarațiile Kremlinului susțin scenariul expus de Belarus. Vladimir Putin se va întâlni joi cu Lukașenko

sursa foto: playtech.ro

La trei zile după arestarea jurnalistului Roman Protasevici, în vederea condamnării sale pentru articole de presă critice la adresa regimului lui Lukașenko, contestatul lider de stat a făcut primele declarații pentru a dezminți aparentele diversiuni folosite de Belarus.

Aleksandr Lukașenko spune că „este o minciuna totală că avionul a fost forțat să aterizeze”, insistând că autoritățile din Belarus au primit o amenințare cu bomba din Elveția și au acționat doar în interesul pasagerilor.

Întrebat despre această afirmație, un reprezentant al Ministerului de Externe al Elveției a declarat miercuri către CBS News că autoritățile elvețiene „nu știau de o amenințare cu bomba asupra zborului Ryanair Atena-Vilnius. Prin urmare, nu a existat niciun anunț din partea autorităților elvețiene cu privire la această chestiune. autoritățile bieloruse.” 

În susținerea afirmațiilor lui Lukașenko, Kremlinul a afirmat că „nu există niciun motiv de a nu crede declarațiile liderilor belaruși”, relatează AFP, citată de Agerpres. Totodată a fost anunțată o întâlnire oficială între Vladimir Putin și omologul său belarus, pe 27 mai în oraşul Soci din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a expus o poziţie contrară celor transmite de statele UE şi de SUA, care acuză Minskul că a organizat o intervenție înscenată pentru a aresta un critic al regimului contestat  cu vehemență din septembrie 2020.

Rîpeanu Antonia:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri