Dacă datele tale personale apar în căutările Google, compania va putea să te notifice

Din 2023, Google va putea să te notifice în cazul în care datele tale personale apar în căutările efectuate cu motorul său de căutare. Datele care fac obiectul acestei notificării sunt numărul de telefon, adresa de domiciliu și chiar adresa de email.

Funcția „Results about you” (rezultate/informații despre tine) este dorită a fi implementată începând de anul viitor. Momentan, opțiunea este disponibilă pentru un număr restrâns de utilizatori din SUA, însă Google a spus că va lucra ca funcția să fie disponibilă tuturor utilizatorilor de pe glob.

Notificările despre datele personale sunt detaliate și ușor de navigat. În interiorul lor se vor găsi numărul de rezultate care conțin aceste date, dar și posibilitatea ca utilizatorul să elimine aceste mențiuni prin apăsarea unui singur buton.

În lanțul de tweet-uri de mai sus, compania precizează că utilizatorii vor trebuie să activeze manual setarea care permite notificare directă în cazul în care datelor lor personale apar ca rezultate în motorul de căutare. În acest fel, persoanele pot să se ducă direct la rezultatul sau rezultatele care ofere acele date și să ceară ca ele să fie eliminate din căutări.

Foarte important de menționat, Google va putea elimina doar rezultatele căutării, nu și site-ul care conține acele date. Cu alte cuvinte, oamenii nu vor putea găsi ușor detaliile personale pe care nu le vrei vizibile pe internet.

Dacă până acum trebuia să alertezi Google completând un formular pus la dispoziție de companie în articolele sale dedicate serviciilor pentru clienți, noua funcție simplifică acest proces prin crearea butonului special numit „Remove result” (elimină rezultatul), care va automatiza procesul de ștergere a căutărilor ce menționează date personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *