Cum s-a văzut rasismul din Ditrău în presa internațională

Ura comunității din Ditrău, Harghita, a ajuns și în atenția presei internaționale, după ce autoritățile din România s-au sesizat cu privire la episod.

Publicația Euronews a realizat un reportaj video în brutăria unde au fost angajați cei doi muncitori din Sri Lanka, care au atras ura și nemulțumirea localnicilor din comună. În imaginile surprinse de către jurnaliști în timpul ”ședinței”, ținută în interiorul căminului cultural, se observă că teama cea mai mare a oamenilor este ca cei doi muncitori să nu își aducă și familiile și să se stabilească în comuna lor.

“Când o brutărie din România a angajat muncitori din Sri Lanka, 350 de oameni au ieșit în stradă să protesteze”, titrează publicația europeană, la începutul clipului.

Și Le Matin a vorbit despre ura manifestată de locuitorii comunei Ditrău. Ziarul elvețian amintește de pagina de Facebook organizată de manifestanți împotriva celor doi sri-lankezi, ”Vrem un Ditrău fără migranți”, dar și că aceștia nu-și doresc ”străini într-o localitate locuită de o populație de limbă și cultură maghiară”, conform Libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *