Cum a relatat presa din România scandalul Firea – Carmen Dan EXCLUSIV

Mediafax

Conflictul dintre primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și ministrul de Interne, Carmen Dan a făcut furori zilele acestea în presa din România. Scandalul este centrat pe două figuri-cheie din interiorul PSD. Nu de mult, presa vechicula că Primarul Capitalei va fi candidatul PSD la prezidențiale ( „Mergem cu Firea la prezidențiale” Surpriză în PSD, „Firea, candidat PSD la prezidențiale. Mișcarea-cheie a lui Iohannis”). Ca o paranteză, trebuie amintit faptul că de la Traian Băsescu, majoritatea primarilor generali ai Capitalei au candidat la alegerile prezidențiale. Totodată, Carmen Dan a fost mărul discordiei în conflictul dintre Mihai Tudose și conducerea PSD, conflict ce a dus la demisia fostului premier.

Pe 1 septembrie, Libertatea publica un articol intitulat Acuzații grave aduse de Gabriela Firea la adresa lui Carmen Dan: „Ministrul a încercat să paseze răspunderea, incriminându-mă pe mine. Am întrebat-o dacă ne spionează” , în timp ce Antena 3 scria: Gabriela Firea cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne. 

libertatea.ro
antena3.ro

Războiul s-a purtat în media. După ce Gabriela Firea i-a cerut demisia în ședința CEx PSD de la Neptun, Carmen Dan a venit cu replica în aceeași zi. Mediafax transmitea într-un articol intitulat Prima reacţie a lui Carmen Dan, după ce Firea i-a cerut demisia că ministrul de Interne declara că: situaţia s-a tranşat în Comitetul Executiv, prin vot” și că „este important ce s-a discutat în Cex, eu pot lucra cu Primăria Capitalei. Aici nu vorbim de persoane, ci despre instituţii”

Mediafax.ro

Departe de a se fi calmat spiritele, conflictul a înglobat acum și alți actori. Liderul PSD, Liviu Dragnea a devenit ținta acuzațiilor primarului general, după ce acesta i-a luat apărarea lui Carmen Dan. „Vă amintiţi momentul Arena Naţională- Simona Halep. A doua zi a apărut pe Facebook un colaj că de fapt nu am fost huiduită eu, ci Simona Halep. Acela a fost transmis intenţionat cu aprobarea lui Liviu Dragnea, aşa mi-au spus oameni din partid”, a declarat Firea.

Adevarul.ro
playtech.ro

Trebuie amintit că ieșirea Gabrielei Firea e în ton cu alte mișcări tectonice din PSD. Nu de mult, Ecaterina Andronescu îi cerea lui Liviu Dragnea, printr-o scrisoare deschisă, să facă „un pas în spate” de la șefia PSD. Rămâne de văzut în ce direcție va merge acest conflict și cum va fi el tranșat.

Robert Manea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri