Contul de Instagram al Papei Francisc a dat like unui model. Acum Vaticanul vrea să știe cum s-a întâmplat

Un model brazilian a primit ”binecuvântarea” digitală a Papei Francisc, după ce una dintre pozele sale a fost apreciată de către contul oficial al Suveranului Pontif. Numai că Vaticanul neagă că Papa ar fi apreciat vreodată o astfel de poză, iar acum încearcă să afle cum de s-a întâmplat.

Nu este clar când postarea Nataliei Garibotto a fost prima oară apreciată de pe contul oficial al Suveranului Pontif, însă pe 13 noiembrie, like-ul era încă vizibil. Incidentul a ajuns în atenția publică când compania care se ocupă de imaginea lui Garibotto, COY, a redistribuit imaginea pe propriul cont Instagram, cu descrierea: „a primit binecuvântarea OFICIALĂ A POPEI”.

Surse apropiate Vaticanului susțin că există un departament special care are grijă de conturile de social media ale Papei Francisc, în timp ce un purtător de cuvânt a afirmat pentru The Guardian„putem exclude că ”like-ul” a venit de la Sfântul Scaun”.

Biserica Catolică a început, de asemenea, o investigație internă în această privință pentru a afla cine ar fi putut comite eroarea la sfârșitul pontifului, dacă se dovedește că eroarea a fost una umană și nu din partea Instagram.

Până acum, compania nu a emis un punct de vedere oficial.

Liderul Bisericii Catolice este una dintre cele mai populare figuri din mediul online, fiind urmărit numai pe Twitter de 18,8 milioane de conturi. În urmă cu trei ani, acesta a fost cel mai urmărit lider mondial pe platforma de social media. În ceea ce privește Instagramul, el are 7,4 milioane de followers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *