Clasicul film Singur Acasă continuă să atingă audiențe uluitoare, la 26 de ani de la lansare

Probabil unul dintre cele mai renumite filme din întreaga lume, Singur Acasă a fost lansat în România în anul 1993, la 3 ani după lansarea sa oficială din occident. Comedia de Crăciun relatează povestea lui Kevin, un copil de 8 ani care este uitat acasă, în timp ce familia sa pleacă în vacanță de sărbători. El este nevoit să înfrunte doi hoți, cărora le pregătește diferite capcane inventive, care permit producției cinematografice să atingă aspecte comice, folosindu-se, în principal, de comicul de situație.

Singur Acasă a fost difuzat sâmbătă, pe 7 decembrie, a paisprezecea oară consecutiv de Pro TV, iar cifrele pe care le-a atins s-au ridicat la nivelul așteptărilor mediatice. Se pare că există o anumită constanță în privința audienței acestui film, variațiile nefiind deloc mari de la un an la altul. Paginademedia.ro notează că în acest an, aproximativ 2,2 milioane de români au vizionat celebra comedie, în vreme ce numărul acestora a fost de circa 2,1 milioane în 2018, 2,2 milioane în 2017, 2,5 milioane în 2016 și 2,7 milioane în 2014. Cu asemenea rază de acțiune, Pro TV-ul a depășit cu mult posturile de televiziune concurente, având o audiență aproape dublă față de ocupantul celei de a doua poziții, Antena 1.

Privind numărul atât de mare de români care aleg să se uite la producția care îl are în rol principal pe Macaulay Culkin, devine clar faptul că majoritatea telespectatorilor vizionează filmul de mai multe ori, acesta având o bază foarte mare și foarte fidelă de urmăritori români. Repetarea până la clișeizare a difuzării comediei Singur Acasă a dus, în acest caz, la asocierea ei cu sentimentul de anticipare a sărbătorilor de iarnă; filmul a ajuns o tradiție frumoasă. Cu siguranță că oamenii nu-l mai urmăresc pentru acțiune, întrucât ea nu ar mai putea reprezenta ceva nou și spectaculos pentru ei, ci decid să se uite la acest film pentru a rememora anumite clipe mai vechi, pentru a reveni la anumite stări trăite mai demult sau doar pentru a petrece timp împreună cu familia.

În fond, în aceste componente constă frumusețea tradițiilor și este bine să renunțăm, din când în când, la stresul dorinței de a fi pragmatici în favoarea bucuriei pe care ne-o oferă un obicei plăcut. Până și celor care aleg să nu vizioneze filmul Singur Acasă le-ar fi greu să-și imagineze un decembrie în care acesta nu este difuzat.

Oprișor Alexandru:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri