Cioloș și-a făcut pagină de știri nesecurizată

Mișcarea România Împreună (RO+), înființată de fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, și-a lansat ieri un site care conține informații și opinii. Scopul acestui site este combaterea „știrilor false”, deoarece cei aflați la putere „controlează direct sau indirect o mare parte dintre televiziunile și publicațiile românești”.  Formațiunea condusă de Dacian Cioloș este primul partid politic care a fondat un site de știri asumat și promite societății că aici se vor găsi  doar informații reale.

„ÎmpreunăpentruRomânia.ro este un site asumat de Mișcarea România Împreună (RO+). Facem încă de la început această precizare în spiritul transparenței și onestității care ne caracterizează toate acțiunile.

În contextul în care manipularea a atins cote îngrijorătoare, iar coaliția de guvernare controlează direct sau indirect o mare parte dintre televiziunile și publicațiile românești, considerăm că un site de știri asumat de mișcarea noastră politică este necesar pentru a combate știrile false sau zvonurile în cascadă despre noi.

ÎmpreunăpentruRomânia.ro va fi locul în care românii pot găsi informații reale și actualizate despre acțiunile, gândurile și despre activitatea politică a membrilor Mișcării România Împreună și activitatea civică a Platformei România 100. Site-ul nu va reflecta doar viața RO+ și a membrilor fondatori, ci va pune în context informații din țară și din lume relevante pentru cetățenii acestei țări, fie ei susținători sau nu ai Mișcării România Împreună.”

 

În primele ore ale lansării, site-ul a funcționat foarte greu, dând erori, fapt semnalat de către cititori. Un aspect al acestui site contestat de către publicul lui Dacian Cioloș este faptul că nu are o conexiune privată și că nu este recomandat de Chrome. Unul dintre utilizatori avertizează că se pot fura informații personale.

Denisa Andreea Radu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri