Cine sare în apărarea lui Iohannis

După o decizie care a strârnit foarte multe reacții negative, bazate pe impulsul de moment a unor personaje din arena publică, sunt și oameni care au înțeles că Iohannis are responsabilitatea de a respecta legea și de a nu duce țara într-o zonă de instabilitate.

Radu Banciu este unul dintre cei care sare în apararea președintelui și nu contestă decizia acestuia, dimpotrivă, este deranjat de reacțiile acide în mediul online și de atacurile la adresa lui Iohannis:

„Ei bine, de 33 de zile a avut nevoie Iohannis să studieze dosarul, motivarea, şi n-a mai avut încotro. A lungit-o şi el cât a putut, explicaţii există, fiecare cu opinia lui. Pe mine m-a deranjat un pic, nu la modul imperios, puţin aşa m-a surprins chestiunea asta că au tăbărât toţi pe căsuţa poştală a lui Klaus Iohannis sau pe reţelele sociale ca să îl înghiontească, să îi transmită invectivele necesare, România fiind probabil al doilea cel mai supărat stat din lume pe Facebook. Am înţeles că francezii sunt primii.”

După ce a analizat decizia de a semna decretul de revocare, Radu Banciu concluzionează că președintele a procedat corect respectând hotărârile CCR:

„Românii, foarte puţin mişcaţi de acest eveniment, au tăbărâm acolo şi i-au transmis şefului statului ce ar fi trebui să îi transmită de câţiva ani deja. Interesantă totuşi inerţia lor, până acum credeau că şeful statului e altcineva. De data asta chiar nu avem de ce să tăbărâm pe el, o spun foarte clar, omul a aşteptat, a studiat piaţa, a văzut care era cota de popularitate a şefului DNA, nu era impresionată, a aşteptat 33 de zile, nu s-a întâmplat nimic, doamna Kovesi nu şi-a dat demisia, asta l-ar fi ajutat pe Klaus Iohannis şi până la urmă a decis să respecte decizia CCR”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *