Ce ar trebui să vezi dacă vrei să știi mai multe despre Pentagon Papers și cum a început Fox News

Lungmetrajele fac parte din rutina multor oameni, atunci când vine vorba de preferințele de relaxare. Cei mai mulți iubitori de filme aleg să se uite la comedii, în timp ce pe locul doi pică producțiile cinematografice de acțiune.pent

Totuși, de-a lungul timpului s-au produs mai multe filme care urmăresc viața unor jurnaliști și chiar încearcă să aducă pe marile ecrane, cât mai clar, povești reale. MediaStandard.ro vă va prezenta un film de acest fel, dar și un serial despre începuturile Fox News.

The Post (2017) 

Un film în regia lui Steven Spielberg e greu să dezamăgească publicul – acesta este și cazul The Post, care-i are pe Meryl Streep și pe Tom Hanks în rolurile principale. Plotul urmărește povestea publicării documentele clasificate ale Pentagonului privind implicarea SUA în războiul din Vietnam, o cursă contra-cronometru împotriva principalului competitor de pe piață: The New York Times. Aceasta avea interdicție temporară de a publica ancheta, fapt ce a oferit o portiță mică echipei conduse de Katharine Graham și Ben Bradlee.

Conflictele expuse sunt de mai multe feluri: în primul rând, Katharine Graham, personajul principal, este prima femeie din secolul XX care a condus o publicație de dimensiunile The Washington Post. Spielberg și scenariștii reușesc să surprindă în aproape două ore dificultățile pe care Graham le-a întâlnit ca și femeie aflată în funcția sa, într-o perioadă în care femeile nu erau pe picior de egalitate cu bărbații, în viziunea societății. Nu sunt însă ignorate nici piedicile puse de administrația Nixon publicațiilor implicate, pentru a opri publicarea anchetei.

Per total, criticii au avut de făcut puține comentarii negative. Cele mai multe au apreciat mesajul pozitiv din spatele lungmetrajului, și anume nevoia unei prese puternice și care nu menajează politicienii – mai ales că filmul venea și în contextul unor comentarii negative făcute de Trump la adresa mass-mediei.

sursa: The Hollywood Reporter
The Loudest Voice (2019)

Serialul apărut inițial pe Showtime urmărește îndeaproape viața lui Roger Ailes mai ales din ultimul deceniu, însă oferă o perspectivă bună și asupra modului în care Fox News a fost influențat de cunoștințele sale de producător TV, dar și de experiența sa ca și consultant politic pentru Partidul Conservator.

Chiar în primul episod, Ailes explică care vor fi fundamentele Fox News Channel: un accent pe jurnaliștii grandilocvenți asupra faptelor grele, interpretarea realității astfel încât să creeze superioritatea idealurilor conservatoare și o tendință către jurnaliști atractivi de sex feminin.

Compusă din șapte părți, miniseria urmărește momentele-cheie din ultimele decenii de viață ale lui Roger Ailes – de la formarea postului TV și până la acuzațiile de agresiune sexuală.

The Loudest Voice este bazat pe biografia ”The Loudest Voice in the Room: How the Brilliant, Bombastic Roger Ailes Built Fox News – and Divided a Country” de Gabriel Sherman, care a debutat în 2014 pe locul 9 în The New York Times Bestseller. Russell Crowe joacă personajul din rolul principal.

sursa: Salon.com

Este important de menționat că exemplele prezentate de noi nu pretind să reprezinte toate detaliile evenimentelor, însă acestea sunt interpretări artistice ale unor fapte reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *