Cazul lui Jamal Khashoggi: Procurorul saudit neagă implicarea prințului moștenitor

Lucrurile avansează greu în cazul morții lui Jamal Khashoggi, iar Arabia Saudită și Turcia par să nu se înțeleagă atunci când vine vorba de persoanele vinovate.

Procurorul general al Arabiei Saudite, Saud Al-Mojeb, a dezvăluit că prințul moștenitor Mohammad Bin Salman nu ar fi implicat în atac, deși Erdogan a afirmat că există suspiciuni în acest sens, conform The Independent.

Din cele 21 de persoane reținute, 11 vor ajunge în fața instanței și se va propune pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre aceștia. Funcția cea mai înaltă deținută de o persoană implicată în dispariția și uciderea jurnalistului ar fi de fost șef adjunct al serviciilor de informații. Ahmad al-Assiri ar fi fost concediat tocmai pentru ordonarea returnării forțate a lui Khashoggi.

Poziția Arabiei Saudite privind dispariția misterioasă a jurnalistului s-a tot schimbat de-a lungul timpului: inițial, s-a susținut că Jamal Khashoggi a părăsit consulatul, ca pe 20 octombrie să se admită că acesta și-a pierdut viața în consulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *