
Aproximativ 300.000 de postări înșelătoare, depistate de Twitter în preajma alegerilor americane
Timp de două săptămâni, cât a reprezentat cea mai sensibilă perioadă din cadrul alegerilor americane, Twitter a aplicat ”etichete contextuale” la aproape 300.000 de postări înșelătoare.
Din suma totală, peste 450 au fost acoperite cu un mesaj de avertizare, care ascundea tweet-ul până când utilizatorul lua la cunoștință natura conținutului. Această măsură mai implică și limitarea funcțiilor de pe o postare, precum redistribuirea, care e valabilă doar dacă este adăugat un comentariu suplimentar.
Compania susține că măsura a dat rezultate, întrucât s-a observat o scădere de 29% în ceea ce privește retweet-urile însoțite de comentarii personale. Un factor ar fi tocmai avertismentul, mai arată Twitter în postarea de pe blogul oficial.
„De asemenea, am luat-o înainte informațiilor potențial înșelătoare, arătându-le tuturor de pe Twitter din SUA o serie de afirmații pre-demitizate. Acestea, care au fost văzute de 389 de milioane de ori, au apărut pe timeline-urile de acasă ale oamenilor și în Căutare și le-au reamintit oamenilor că rezultatele alegerilor ar putea fi întârziate și că votul prin poștă este sigur și legitim”, se mai arată în postare.
Totuși, există și măsuri care nu au dat rezultatele așteptate. Twitter susține că, deși funcția de recomandare a unui cont pe care utilizatorul nu-l urmărea, nu s-a observat o diferență semnificativă în prevalența dezinformării și a reintrodus funcția.
2 Comentarii
Articole asemănătoare
Robert Turcescu, înapoi în presă. Va coordona Evenimentul Zilei
Ghidul practic de Fact-Checking – primul instrument util din România, destinat depistării știrilor false
Editiadedimineata.ro: Adrian Despot, despre prețul celebrității: „Trebuie să ai curaj să fii atât de sincer cu tine încât să te doară”
Fondatorul Craigslist promite să doneze 15 milioane de dolari pentru etica jurnalistică
UDMR a lansat un site despre Transilvania: Împărțirea teritoriului Ungariei, o experiență cutremurătoare