
Algoritmul TikTok continuă să împingă actul suicidar către copiii vulnerabili
Algoritmul TikTok nu știe că Chase Nasca a murit. La mai bine de un an după ce Nasca s-a sinucis la vârsta de 16 ani, contul său este activ. Derulați prin feed-ul său „For You” și veți vedea un flux nesfârșit de clipuri despre dragostea neîmpărtășită, disperare, durere și ceea ce multe postări glorifică drept evadarea supremă: sinuciderea, scrie Bloomberg într-o analiză amplă asupra fenomenului, citată de Editiadedimineata.ro.
„Ia durerea de aici. Moartea este un dar”, spune un videoclip împins pe cont în luna februarie a acestui an, cu câteva zile înainte de prima aniversare a morții lui Nasca. Într-un altul, o voce masculină spune: „O să-mi pun o pușcă în gură și o să-mi arunc creierii prin ceafă”, iar o voce feminină îi răspunde: „Mișto”.
Feed-ul arăta cam la fel în zilele de dinaintea morții lui Nasca. Pe 13 februarie 2022, a apărut un videoclip cu un tren care se apropia, cu legenda „am ieșit la o mică plimbare rapidă pentru a-mi limpezi mintea”. Cinci zile mai târziu, Nasca s-a oprit la șinele Long Island Rail Road care traversează cătunul Bayport, New York, la aproximativ 800 de metri de casa sa. Și-a sprijinit bicicleta de un gard și a pășit pe calea ferată, într-o curbă oarbă despre care părinții săi îl avertizaseră încă de când era suficient de mare pentru a merge pe jos. A trimis un mesaj unui prieten: „Îmi pare rău. Nu mai pot suporta”. Un tren a trecut de curbă și el a dispărut.
Citiți mai multe AICI.
Articole asemănătoare
Musk vinde alte 3,5 miliarde de dolari din acțiunile Tesla –a doua oară de când a preluat Twitter
O glumă australiană care a ajuns fake news românesc: arestarea lui Bill Gates
Whataboutismul, arma preferată a Kremlinului. Cum a folosit propaganda rusă o eroare de logică, din timpul Războiului Rece și până în prezent
Un grup de hackeri susținut de guvernul iranian a atacat zeci de activiști și jurnaliști
Bunicii noștri utilizează internetul mai mult decât cei din Bulgaria, Croația sau Portugalia