A început școala! Cinci site-uri bune pentru elevi (și nu numai)

Începutul școlii vine și cu responsabilitățile tipice elevilor: teme, teste, examene. Mediastandard.ro vă prezintă o listă cu cele mai bune site-uri pentru părinți și copii, care pot să îmbunătățească experiența de școlar.

  1. Google Scholar
    Lista nu putea să nu înceapă cu serviciul oferit gratuit de către giganticul Google: Scholar oferă căutare de tip text-integral de publicații științifice în toate formatele și disciplinele. Le poate fi de ajutor atât studenților, pentru materiale de specialitate, sau pentru elevii din învățământul liceal, care vor să afle mai multe despre un subiect.
  2. Memrise.com
    Această platformă are mai multe funcții: este foarte bună pentru învățarea diferitelor limbi (engleză, franceză, germană, dar și cele mai rar întâlnite, ca turca sau chineza). În plus, pe site există și cursuri despre diverse subiecte, precum istoria, economia, arta etc.
    Probabil la fel de interesantă este categoria ”Prefessional and Careers”, sau cea cu ”teste standardizate” – dacă selectați limba română, puteți găsi și modelul pentru testul de cetățenie română.
  3. TED.com
    Deși această variantă nu este neapărat pentru programa școlară românească, reprezintă un mod bun de a empatiza cu oamenii de pe scenă, prin discursurile lor, de a învăța despre concepte știute nu tocmai de mulți, dar și a afla curiozități.
  4. Khanacademy.com
    Ca și restul exemplelor de mai sus, Khan Academy este un site destinat celor ce vor să aprofundeze anumite cunoștințe sau chiar să descopere lucruri noi din categoriile de bază. Este, de asemenea, o variantă a Coursera.org, dar designul acestei pagini web este mult mai ușor de accesat.
  5. Biblior.net
    Pentru a echilibra balanța, vă propunem și un site care îi poate ajuta pe copii, mai ales pe elevii care se află în anii terminali de liceu. Biblior.net este un site cu un număr destul de redus de cărți, excusiv în limba română, util elevilor deoarece volumele sunt integrale. Singurul minus este că site-ul nu permite descărcarea cărților, ci doar lecturarea acestora pe site. O alternativă ar fi Gutenberg.org, care oferă o paletă destul de largă de cărți în engleză, franceză, italiană sau portugheză. Vă mai recomandăm și Biblioteca școlară, un proiect marca Vodafone.
Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri