
The New York Times intenționează ca jurnaliștii să utilizeze inteligență artificială
Un instrument intern de inteligență artificială numit Echo a fost aprobat de The New York Times pentru a fi utilizat sau produsele sale și personalul editorial.
Anunțul a fost făcut de ziar prin intermediul unui e-mail adresat personalului redacției, precum și prin deschiderea cursurilor de formare în domeniul IA. Au fost incluse, de asemenea, documente și videoclipuri care stabilesc regulile editoriale privind utilizarea AI, conform Semafor.
„Inteligența artificială generativă îi poate ajuta pe jurnaliștii noștri să descopere adevărul și să ajute mai mulți oameni să înțeleagă lumea. Învățarea automată ne ajută deja să raportăm povești pe care nu le-am putea raporta altfel, iar AI are potențialul de a ne consolida și mai mult capacitățile jurnalistice”, se arată în orientările editoriale ale companiei.
Ziarul a mai spus că folosirea acestei tehnologii îl va face „mai accesibil unui număr mai mare de persoane prin intermediul unor caracteristici precum articolele cu voce digitală, traducerile în alte limbi și utilizările AI generative pe care încă nu le-am descoperit. Privim tehnologia nu ca pe o soluție magică, ci ca pe un instrument puternic care, la fel ca multe progrese tehnologice anterioare, poate fi utilizat în serviciul misiunii noastre.”
Deși personalul poate utiliza inteligența artificială pentru a genera titluri SEO, rezumate și promoții pentru audiență, pentru a sugera editări, pentru a face brainstorming de întrebări și idei și pentru a pune întrebări cu privire la propriile documente ale reporterilor, printre alte sarcini, jurnaliștii au fost sfătuiți să nu utilizeze inteligența artificială pentru a redacta sau revizui în mod semnificativ un articol, pentru a introduce materiale protejate de drepturi de autor ale unor terțe părți (în special informații sursă confidențiale), pentru a utiliza inteligența artificială pentru a eluda un paywall sau pentru a publica imagini sau clipuri video generate automat, cu excepția demonstrației tehnologiei și cu etichetarea corespunzătoare.
Articole asemănătoare
Fake news-urile de pe Facebook au performat de șase ori mai bine decât știrile reale, în 2020
Zece mari organizații media cer reglementarea AI privind folosirea conținutului cu drepturi de autor
Ministerul Digitalizării a identificat și închis fermele de troli folosite pentru manipulare online
Sondaj IRES. Jurnaliștii n-ar putea să-i convingă pe români să se vaccineze, însă preoții și primarii au mai multe șanse
Iohannis îl preferă tot pe Orban pentru funcția de premier. Miza: alegerile anticipate