
OpenAI a șters dovezi din procesul cu The New York Times legat de drepturile de autor
OpenAI a șters dovezi relevante pentru procesul legat de drepturile de autor început de The New York Times anul trecut. Eliminarea ar fi fost făcută din greșeală, iar OpenAI a încercat să recupereze datele, însă nu au reușit să le readucă integral.
Compania din spatele ChatGPT afirmă că ștergerea dovezilor a fost cauztă de o eroare internă, iar eforturile de recuperare a informațiilor nu a avut succes. Datele șterse se referă la munca de peste 150 de ore pe care reprezentanții New York Times au depus-o pentru a identifica seturile de date ce au folosit, ilegal, articolele organizației de presă.
Informațiile salvate de OpenAI nu vor putea fi folosite în instanță pentru că nu sunt complete. Deocamdată, avocații NYT spun că nu au niciun motiv să creadă că ștergerea a fost intenționată.
Procesul a fost început din luna decembrie 2023, când The New York Times a dat în judecată OpenAI pentru încălcarea drepturilor de autor. Publicația americană e de părere că programul de inteligență artificială dezvolta de companie (ChatGPT) a fost antrenat cu articole ale jurnaliștilor NYT, totul fără aprobare.
Conform The Verge, New York Times a cheltuit până acum un milion de dolari în acest proces – o sumă pe care nu multe alte publicații și-o permit. Poate de asta, alte companii de presă au ales să încheie contracte de licențiere cu OpenAI.
Aceasta nu este singura dispută legat de drepturile de autor pe care NYT o are împotriva unei companii AI. La jumătatea lunii octombrie, publicația a trimis o scrisoare în care cerea companiei Perplexity să înceteze și să nu mai încerce să acceseze sau să utilizeze conținutul jurnalistic în rezumatele AI sau alte formate oferite de produsele lor.
Articole asemănătoare
Fiul mogulului de presă Rupert Murdoch explică de ce a părăsit compania tatălui său, care deține postul Fox News
Cum denigrează Rusia imaginea Europei
Algoritmul TikTok continuă să împingă actul suicidar către copiii vulnerabili
Regimul lui Lukașenko se folosește de fotbal în scop propagandistic
Twitter te lasă să folosești NFT-uri ca poză de profil, dar trebuie să plătești