OpenAI spune că a dejucat mai multe încercări de a crea dezinformare electorală cu AI

OpenAI spune că a identificat un număr tot mai mare de încercări de a crea dezinformare electorală cu ajutor programelor sale AI, în special ChatGPT. Niciunul dintre mesajele false nu a reușit să se viralizeze suficient cât să producă efecte semnificative.

Ținta acestui conținut au fost rețelele sociale, însă una dintre încercările identificate OpenAI se referă la o colecție de articole despre alegerile electorale din SUA. Compania spune că a dejucat peste 20 de eforturi de a crea dezinformare.

Infractorii cibernetici utilizează din ce în ce mai mult instrumente de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT, pentru a-și ajuta activitățile rău intenționate, cum ar fi crearea programelor malware și generarea de conținut fals pentru site-uri web și platforme de social media”, afirmă OpenAI, citată de Reuters.

SUA, însă, nu a fost singura țară unde escrocii au încercat să profite de contextul electoral. Compania a blocat mai multe conturi din Rwanda, care ar fi folosit ChatGPT pentru a crea comentarii despre alegerile din țară cu scopul de ale posta pe X, fosta Twitter.

Totuși, e important de notat că, dincolo de numărul tot mai mare de încercări, acestea eșuează și nu reușesc să ajungă la numărul de utilizatori sperat. OpenAI spune că programele sale sunt folosite mai degrabă ca o unealtă ce i-ar ajuta pe escroci să-și perfecționeze mesajul și nu ca metoda prin care crează dezinformarea propriu-zisă.

Actorii răi intenționați par să experimenteze în continuare diferite abordări ale inteligenței artificiale, dar nu am văzut dovezi că acest lucru ar conduce la progrese semnificative în capacitatea lor de a ajunge la o audiență mai mare”, a adăugat un reprezentant al OpenAI, potrivit Axios.

Dezvoltatorul ChatGPT spune că a creat anumite instrumente de inteligență artificială pe care le folosește pentru a identifica astfel de campanii sau eforturi de a crea dezinformare, mai ales în acest an electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *