X a blocat un jurnalist după ce acesta a postat documente scurse despre JD Vance

X, fosta Twitter, a decis să îl suspende pe jurnalistul ce a postat documentele scurse de hackerii iranieni despre JD Vance. Dosarul conține informații personale și a fost întocmit de echipa lui Donald Trump pentru procesul acestuia de alegere a vicepreședintelui.

Regulile despre interzicerea distribuirii de documente obținute în urma unei acțiuni de hacking existau pe platformă înainte ca Elon Musk să cumpere rețeaua de socializare. Jurnalistul Ken Klippenstein a primit documentele pe adresa sa de email și a decis să publice informațiile, pe care le-a considerat de interes public în această perioadă electorală, mai ales că Vance este alesul lui Trump pentru postul de vicepreședinte al SUA.

X nu doar că l-a suspendat pe Klippenstein la scurt timp după ce acesta a postat dosarul, ci a blocat și link-ul care trimite către aceste documente și a justificat suspendare prin faptul că datele de natură personală nu ar fi fost redactate.

Ken Klippenstein a fost suspendat temporar pentru încălcarea regulilor noastre privind postarea de informații personale private neredactate, în special adresele fizice ale senatorului Vance și majoritatea numărului său de securitate socială”, a declarat un purtător de cuvânt al X pentru Axios.

Doar că situația nu este atât de clară pe cât și-ar dori platforma social media. În 2020, Twitter a decis să restricționeze link-urile către o știre a New York Post despre Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, care conținea documente scurse. Într-o situație similară cu cea de acum, publicul a criticat decizia, iar Twitter a remediat rapid lucrurile și a decis să elimine regulile legate de distribuirea de documente scurse, conform The Verge.

Principala schimbare se referă la faptul că platforma va bloca doar conținutul distribuit direct de către hackerii sau asociații acestora. Cu alte cuvinte, jurnaliștii sau publicațiile de știri nu ar mai fi în pericol să fie suspendați pentru că vorbesc despre un subiect de interes public.

Abordarea neclară a X nu este surprinzătoare, după ce Musk a impus o atitudine laxă cu privire la moderarea de conținut. În plus, miliardarul a declarat public că-l susține pe Donald Trump pentru un nou mandat și va face tot ce poate ca să-l ajute în cursa electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *