Meta imită Twitter: testează un abonament lunar care oferă bifă de verificare
Meta testează un serviciu de subscripție, denumit Meta Verified , care va oferi avantaje precum bifa de verificare sau vizibilitatea mult mai bună pe Facebook și Instagram. Serviciul va fi lansat, pentru început, doar în Australia și Noua Zeelandă.
Într-o postare pe Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat că Meta Verified va fi lansat săptămâna aceasta și că „are ca scop sporirea autenticității și a securității în cadrul serviciilor noastre”. Abonamentul pentru acest serviciu va costa 12 dolari/lună și 15 dolari/lună pentru versiunea de mobil a platformelor de socializare. Diferența de preț este explicată de taxa pe care Google și Apple o aplică oricăror plăți făcute prin intermediul magazinului lor de aplicații.
Zuckerberg spune că Meta Verified este „un serviciu de abonament care vă permite să vă verificați contul cu o legitimație guvernamentală, să obțineți o insignă albastră, să beneficiați de o protecție suplimentară împotriva conturilor care vă fură identitatea și să aveți acces direct la serviciul de asistență pentru clienți”.
Dacă serviciul îți sună cunoscut, asta se întâmplă pentru că planul lui Zuckerberg pare să fie similar cu Twitter Blue, abonamentul anunțat de Elon Musk, după ce a preluat rețeaua de socializare. Meta, însă, pare mult mai pregătită să facă față conturilor care se folosesc de subscripție pentru a pretinde că sunt personalități sau entități notabile. Necesitatea prezentării unei cărți de identitate elimină majoritatea problemelor de acest gen.
The Verge afirmă că Meta Verified nu va afecta conturile care au deja bifa de verificare, iar criteriile pentru care acordarea acestei etichete nu vor fi schimbate.
Articole asemănătoare
Descinderi la locuințele susținătorilor lui Bolsonaro, într-o investigație privind o rețea de fake news
OpenAI pregătește un nou produs, însă respinge speculațiile lansării unui motor de căutare
Lupta electorală se duce prin poze cu bebeluși și pisici. De ce nu sunt întâmplătoare fotografiile cu politicieni, copii și animale
Scandalul Uber Files, în paginile presei internaționale. Compania ar fi influențat politicieni și încurajat violența
Ce spune istoricul Mădălin Hodor despre sancțiunile impuse Rusiei. Ce va merge și ce nu. “Deja să mori de foame sau să mănânci iarba devine un gest patriotic”