Mark Zuckerberg spune că dezvoltarea metaverse îl va costa „semnificativ”
Mark Zuckerberg, șeful Meta, a avut o întălnire cu investitorii companiei și a vorbit, printre altele, despre proiectele la care Meta lucrează. Când a venit vorba despre metaverse, Zuckerberg nu s-a sfiit și a declarat că întregul proiect se va dovedi foarte scump.
Mai mult decât atât, Zuckerberg se așteaptă ca metaverse-ul companiei sale să nu fie rentabil în următoarea perioadă, ci chiar să piardă bani. Câți bani mai exact vor fi pierduți în numele metaverse-ului, e greu de estimat. Zuckerberg a spus doar că vor fi pierdute ”sume semnificative”, fără să ofere alte detalii.
”Vrem să facem ca hardware-ul să fie cât mai accesibil pentru toată lumea și să ne asigurăm că economia digitală crește”, a mai spus Mark Zuckerberg, citat de Bloomberg.
Strategia de a pompa bani într-un proiect pentru a subvenționa prețul final nu e mișcare străină de Meta. Echipamentul VR din seria Quest al Oculus (care este deținută de Meta) reușește să aibe un preț atât de accesebil datorită subvențiilor Meta care mizează pe apetitul pieței pentru tehnologia VR.
E bine să-ți amintești că în 2021, Meta a investit puțin peste 10 miliarde în departamentul de VR/AR (care se ocupă și de metaverse), însă a ieșit în pierdere la finalul anului. 2022 nu pare să fie diferit și, dacă ascultăm ce spune Zuckerberg, nici viitorul apropriat nu sună bine pentru acest departament.
Totuși, Meta mizează pe acest proiect și nu pare dispusă să renunță la investițiile masive menite să facă din metaverse o realitate. Realistic vorbind (pun intended), metaverse este o tehnologie care se va concretiza în 10-15 ani, iar boardul de conducere al Meta e conștient de acest fapt, conform Business Insider. Însă, Meta nu e ca oricare altă companie, ea e condusă în totalitate de Mark Zuckerberg. Ce spune Mark, asta se întâmplă, iar acum Mark spune ”metaverse”.
Articole asemănătoare
TikTok, dată în judecată de un moderator pentru nerespectarea condițiilor de muncă
Presa din România, vizată de hackerii ruși. Digi24, ținta principală a atacurilor
SRI a identificat o serie de atacuri cibernetice asupra mai multor instituții financiare
Aleksei Navalnîi pune capăt grevei foamei din închisoare
Recomandările redacției: Schimbările climatice îi privesc și pe jurnaliști, iar încrederea în media poate fi recâștigată