Ambasada SUA în România: „În încercarea de a fura informații despre dezvoltarea unui vaccin, grupul rusesc «APT29» a atacat surse guvernamentale”
Ambasada Statelor Unite ale Americii în România a lansat în mod oficial acuzații la adresa grupărilor de hackeri din Rusia. Misiunea diplomatică din țara noastră susține că aceștia au încercat să fure informații despre vaccinul împotriva noului coronavirus.
Într-o postare făcută publică pe pagina sa de Facebook, Ambasada americană face trimitere la raportul Agenției de Securitate Națională a SUA, privind atacurile informatice recente, ale căror ținte au fost mai multe instituții de prestigiu din Anglia, Canada și America.
„În încercarea de a fura informații despre dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, grupul rusesc «APT29», cunoscut și sub numele de «CosyBear» sau «The Dukes», a atacat surse guvernamentale, diplomatice, think-tank-uri, furnizori de asistență medicală și energie din SUA, Marea Britanie și Canada. Raportul NSA – National Security Agency detaliază instrumentele, modul și tehnicile prin care grupul a vizat organizațiile implicate în dezvoltarea vaccinului. Comandamentul cibernetic al SUA ajută aliații NATO și țările europene să identifice amenințările cibernetice, sprijină și furnizează informații pentru consolidarea rețelelor altor state”, se arată în comunicatul Ambasadei.
Vladimir Putin a anunțat în prima parte a lunii august că Rusia a devenit prima țară care a acordat aprobarea de reglementare unui vaccin COVID-19, care arăta „imunitate stabilă” împotriva noului coronavirus și „a trecut toate verificările necesare”. Totuși, vaccinul nu a trecut printr-un test la scară largă.
Rusia intenționează să înceapă primele livrări în masă ale vaccinului său împotriva coronavirusului în septembrie, a declarat luni ministrul Sănătății, Mihail Murashko, în timp ce în octombrie va avea loc o vaccinare în masă, cu voluntari.
Articole asemănătoare
Apple va da explicații în fața instanței privind ecranele a două modele de iPhone
Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitaţie
Ce a făcut echipa lui Navalnîi după ce a aflat de otrăvirea sa. „Dacă nu am fi luat acele sticle, ar fi dispărut până acum”
Meta anunță abonamentul fără reclame pentru Facebook și Instagram, în UE
”Dezinformarea vizuală” nu înseamnă doar clipuri deepfake, ci și poze ieșite din context