Jurnaliștii Bob Woodward și Robert Costa de la The Washington Post pregătesc o nouă carte despre Trump

Bob Woodward este cunoscut pentru cărțile despre președinții americani pe care le-a scris singur sau împreună cu alți autori.

Bob Woodward și Robert Costa de la Washington Post intenționează să scrie o carte despre sfârșitul mandatului președintelui Donald Trump și începutul administrației președintelui ales Joe Biden, scrie Axios. Cartea va fi a 21-a a lui Woodward și prima a lui Costa și va fi publicată de Editura Simon & Schuster.

Data publicării nu a fost încă anunțată și nu se cunoaște nici titlul volumului, dar se știe că textul va fi scris într-un timp scurt. În timpul redactării, Woodward va rămâne editor asociat la Washington Post, iar Costa reporter politic național, dar în concediu. Costa este moderator și editor al emisiunii „Washington Week” de la postul PBS (post public american), o slujbă pe care o are din 2017 și a fost analist politic pentru MSNBC și NBC News, din 2015.

Bob Woodward este cunoscut pentru cărțile despre președinții americani pe care le-a scris singur sau împreună cu alți autori. Proiectul actual vine după ce cartea „Rage” a fost publicată în septembrie 2020, după 18 conversații înregistrate cu Trump.

„Fear. Trump in the White House” („Frică. Trump la Casa Albă”) este o altă carte de același autor, apărută în 2018. Volumul sintetizează mii de ore de interviuri, mii de pagini de documente, sute de situații. Această carte are destule episoade din care deducem trăsături ale personalității lui Trump, care au dominat paginile ziarelor de scandal de pe timpuri și care au făcut-o pe Melania Trump să se gîndească la divorț (citește o recenzie a cărții aici).