Vicepreședintele ANCOM: „TikTok e o problemă de siguranță națională”
Într-un interviu oferit postului de televiziune Digi24, vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a declarat că nu le recomandă cetățenilor să instaleze TikTok, întrucât aceasta folosește datele într-un mod negativ. Mai mult decât atât, numărul 2 din Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a numit aplicația „o problemă de siguranță națională”.
„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a spus vicepreședintele ANCOM, conform Digi24.ro.
Totodată, liberalul a punctat că „Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”.
În discuție a fost adusă și o propunere mai veche făcută de ministrul Cercetării de la acel moment angajaților de la stat, cărora le-a recomandat să șteargă aplicația companiei chineze ByteDance de pe telefoanele de serviciu.
Vicepreședintele ANCOM este de părere că o astfel de măsură ar trebui introdusă în lege, întrucât „platformele sociale s-au transformat într-o mare de content aproape imposibil de manageriat”. Totuși, Popescu a subliniat că această decizie nu ține de ANCOM, fiind luată la nivel politic.
„Avem nevoie de curaj si mai mult decât orice argument tehnic, vă spun ca tată, că platformele sociale s-au transformat într-o mare de content aproape imposibil de manageriat. Și nu doar Tik Tok-ul. În condițiile în care eu ca tată îmi deschid o aplicatie, în condițiile în care eu nu am o lege, știu că este în discuție cea cu privire la consimțământ și salut această initiațivă legislativă a fostei mele colege Nicoleta Pauliuc, trebuie să ai o vârstă în condițiile în care contentul arată cum arată, adică un copil care are dexteritatea de a face absolut orice pe internet are parte de content sexual foarte explicit pe orice platformă, nu mai vorbesc de limbajul explicit”, a mai spus acesta în interviu.
Articole asemănătoare
Libertatea presei, apărată de avocatul internațional pentru drepturile omului
Nouă ipoteză în cazul morții lui Jamal Khashoggi
Bitdefender, predicții pentru 2020: atacurile cibernetice vor fi mai sofisticate, știrile false ar putea afecta alegerile din SUA
Sky News Australia neagă că ar fi difuzat dezinformare despre COVID-19
Apel la Papa Francisc: 12 ONG-uri, printre care și RSF, îl roagă să se implice în rezolvarea abuzurilor din Mozambic