Vezi ce caută românii pe Google

Spune-mi ce cauți pe net, ca să-ți zic cine ești. Asta este una dintre variantele ce s-ar aplica în era internetului și suntem non-stop conectați la ce se întâmplă pe plan social, cu prietenii virtuali, ori în întreaga lume.

Dacă ar fi să îi caracterizăm pe români după cuvintele-cheie căutate pe Google pe 7 septembrie, am putea spune că sunt foarte interesați de politică… și zodii. Două dintre rezultatele de pe trends.google.com o au în prim-plan pe Viorica Dăncilă, în timp ce următorul este horoscopul din ziua respectivă. În listă se mai regăsește și Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, și actorul Burt Reynolds, ce a decedat de curând. Românii par interesați și de zilele de sărbătoare (Sfânta Maria) și, evident, de fotbal (UEFA Nations League și Portugalia Croatia).

Uitându-ne în spate, putem constata că trendul variază, însă cu siguranță pe listă se regăsește cel puțin un termen cu caracter politic (Gabriela Firea, Petre Daea, Darius Vâlcov), dar și horoscopul. Divertismentul și cultura se mai află pe lista de interese a românilor, iar căutările lor pe motorul Google arată că sunt la curent cu ultimele noutăți.

Cât despre anul 2017, este interesat de remarcat că atunci în România s-a căutat de multe ori rezultatele de la examenul de BAC și de la Evaluarea Națională, în timp ce întrebările pe care românii le-au pus au fost de ordin general (”cum se face slime?”, ”cum se face sucul de roșii?”, ”cum se calculează media de admitere?” și așa mai departe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *