Un cunoscut furnizor de servicii telecom, anunț important privind rețeaua 5G din Capitală

Un cunoscut furnizor de servicii telecom a făcut recent un anunț important privind rețeaua 5G din Capitală, informează Economica.

Astfel, Orange a afirmat oficial că intră în cursa pentru oferirea internetului 5G intregii populații a Capitalei.

“Clienţii Orange se pot bucura acum de conectivitate nelimitată şi acces la cea mai performantă reţea mobilă 5G, oriunde în Bucureşti. Capitala devine astfel primul oraş din România ce oferă conectivitate 5G pentru toţi locuitorii săi prin intermediul reţelei mobile Orange. Astfel, cei cu un abonament Orange 5G şi un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2Gbps”, arată compania într-un comunicat citat de Economica.

Bucureștiul este primul oraș din România care să ofere internet de mare viteză tuturor locuitorilor. Pe lângă Capitala, furnizorul telecom a anunțat că lucrează și pentru dezvoltarea serviciilor din alte zone-cheie ale țării.

Mai mult decât atât, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice proiectul de lege privind implementarea tehnologiei 5G.

Acest proiect de lege este unul care nu conţine cuvântul tehnic. Complexitatea reţelelor 5G este una mare, iar un astfel de proiect de lege trebuie să detalieze criterii tehnice pentru identificarea măsurilor de securitate a anumitor produse. Niciodată un element politic nu a reuşit să securizeze un router sau un server. De aceea ar trebui ca acest proiect de lege să fie retras. Trebuie să vorbim de securitatea reţelelor 5G. Un echipament care intră în componenţa reţelei are mecanisme de securitate ce permit generarea cheilor criptografice, accesul utilizatorilor la serviciile de reţea şi echipamentelor de reţea, care nu sunt definite în acest proiect de lege. Acest proiect de lege, dacă înlocuim 5G, poate fi aplicat şi producătorilor din alte industrii“, a susținut Zaharia Sergiu, reprezentantul Huawei in România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *