Twitter va permite editarea tweet-urilor de maxim cinci ori

Twitter revine cu noi precizări despre butonul de editare al tweet-urilor. Compania afirmă că utilizatorii își vor putea edita postările de cel mult cinci ori.

Săptămâna trecută, Twitter anunța că mult așteptata funcție de editare va fi implementată pe platformă. Compania menționa o anumită restricție menită să prevină abuzarea acestui buton. Utilizatorii își pot modifica postarea timp de 30 minute după publicarea unui tweet, după care posibilitatea editării dispare.

Într-o declarație pentru TechCrunch, compania anunță că în cele 30 de minute, postarea poate fi editată de cinci ori. Imediat după anunțul că butonul de editare va fi implementat, mai mulți experți consultați de The Washington Post au declarat că funcție va putea fi exploatată pentru răspândirea dezinformării. Trebuie menționat și că istoricul editărilor este prezent în eticheta care însoțește postările modificate.

Twitter a luat în considerare acest aspect și a adăugat acest număr maxim de editării suprapus peste timpul limită pe care oamenii îl au la dispoziție pentru a face schimbări. Momentan, funcție este disponibilă pentru abonații serviciului Twitter Blue din Noua Zeelandă, compania spunând că va monitoriza și analiza modul în care oamenii folosesc butonul și că este posibil ca numărul de editări să se schimbe în timp. Funcția va fi, apoi, disponibilă pentru utilizatorii din SUA, Canada și Marea Britanie.

Twitter dorește ca, la un moment dat, funcția să fie accesibilă tuturor utilizatorilor, însă, mai întâi, ea trebuie testată. După optimizări, schimbări și îmbunătățiri, butonul de edit va fi disponibil publicului larg. Fiind o măsură atât de populară, dar și una care este atent urmărită de experți, editarea tweet-urilor va fi o funcție pe care Twitter o va gestiona cu grijă.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri