
Twitch testează un feed similar cu cel al TikTok
A venit vremea ca Twitch să-și încerce, la rândul ei, norocul cu un feed similar cu cel al TikTok. De la companii precum Meta, Google și până la Reddit, majoritatea platformelor mari de socializare au decis să copieze formatul popularizat de TikTok.
Twitch se alătură și ea acestei liste, anunțând că versiunea lor (denumită ”Discovery Feed”) este în stadiul de experiment și va fi disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori. Conform postării de pe X, noul feed va conține clipuri extrase din livestreamurile creatorilor de conținut. Pentru început, însă, acestea vor fi prezentate orizontal, nu vertical. Acest lucru, afirmă Twitch, va fi schimbat pe măsură ce Discovery Feed va fi îmbunătățit și după ce utilizatorii vor putea să lase feedback cu privire la viitoarele funcții.
Our first Discovery Feed experiment starts rolling out to select users today
This limited experience will help us train our algorithm & get your feedback
Feature Clips after every stream to get discovered in the Feed, even if you're not in the experiment
See 🧵 for details 👇 https://t.co/MULzug74g0 pic.twitter.com/s0UEhMOD6Y
— Twitch Support (@TwitchSupport) August 22, 2023
Conform TechCrunch, experimentul va permite companiei să-și antreneze algoritmul din feed și să se pregătească pentru lansarea oficială din toamnă. Ideea din spatele acestui format ar fi acela de a oferi mai multă vizibilitatea creatorilor de conținut mici și mijlocii, motiv pentru care clipurile afișate în Discovery Feed nu sunt limitate doar la acei creatori care fac parte din experiment.
Scopul, așadar, pare unul nobil – întrebarea este: e formatul TikTok cea mai bună metodă de a-l atinge? Cert e că Twitch a rămas în urmă când vine vorba de noi funcții menite să ajute creatorii de conținut să fie mai vizibili, diferențele fiind clare dacă te uiți la YouTube sau chiar secțiunea live a TikTok. Poate Discovery Feed va schimba asta.
Articole asemănătoare
Postul de radio Gold FM, amendat de CNA pentru ”propagandă rusă”
Cum se întrec partidele din România în mesaje populiste și naționaliste în cursa pentru europarlamentare
Știrea care încinge internetul chiar înainte să se întâmple: se dă amnistie și grațiere
Meta va plăti 725 de milioane de dolari pentru soluționarea procesului Cambridge Analytica
Știrile false nu s-au inventat acum. Le-a folosit Froim Bernard, a.k.a. Teodor Brateș, în decembrie 1989