Telenovela Vulpița mai primește o amendă de la CNA: ”Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale”

Acces Direct a mai primit o amendă de la Consiliul Național al Audiovizualului pentru telenovela Vulpița.

De data aceasta, CNA a aplicat o sancțiune mai mică, în conformitate cu gravitatea faptelor. Membrii Consiliului au argumentat că deși edițiile actuale nu sunt la fel de grave ca și primele, promovarea soților Stegaru, Veronica și Viorel, este nejustificată, arată Paginademedia.ro.

Radu Herjeu, cel care a și propus sancționarea emisiunii, susține că echipa Acces Direct a reușit să evite abordarea unor subiecte sensibile, precum abuzul sexual, însă au continuat să promoveze repere morale nepotrivite.

”Problema mea este că rămne, în opinia mea, valabil unul dintre motivele pentru care ați primit sancțiune data trecută, legat de reperele morale pe care televiziunile le oferă copiilor și adolescenților. Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale și să nu îmi spuneți că nu le prezentați așa. Simpla lor prezență, non-stop, pe al treilea post de televiziune din România (ca audiență) le transformă în repere morale”, a spus membrul Consiliului.

Dorina Rusu susține că prezența Vulpiței și a lui Viorel în fiecare zi la Antena 1 nu este justificată decât de dorința postului de a face audiență. ”Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut. Dacă publicul vrea să-i vadă pe cei doi certându-se, nu înseamnă că trebuie să primească asta”, a afirmat aceasta, conform Paginademedia.ro.

Pe de altă parte, reprezentantul postului din Intact Media Group susține că abordarea este diferită, acum punându-se accent pe educarea celor doi.

Pentru nerespectarea alineatului 2, art. 39 din Legea audiovizualului și a literei f, alineatul 2 din art. 19 din Codul de reglementare a conținutului audiovizualului, Antena 1 a fost sancționat cu 10.000 de lei. În urmă cu aproape trei luni, postul TV a fost amendat cu 100.000 de lei. Propunerea lui Radu Herjeu a trecut cu șase voturi.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri