STUDIU: Americanii își recapătă încrederea în presă

Venirea lui Donald Trump la conducerea Statelor Unite ale Americii a însemnat, pe lângă multe alte lucruri, și punerea într-o lumină proastă a presei, prin atacurile sale nefondate asupra jurnaliștilor.

Un studiu publicat în decursul zilei de joi arată că încrederea americanilor în mass-media pare că își revine, după ce s-a aflat în cel mai jos punct cunoscut din istorie (este vorba de anul 2016, același an în care Trump a ajuns la Casa Albă).

Se poate observa din datele colectate de firma Gallup că de la 30%, procentul de americani care declarau că au încredere în presă în anul 2016, s-a ajuns azi la 45%. Cu toate astea, între republicani și democrați se poate observa o clară diferență: tot timpul, susținătorii lui Trump au fost mai rezervați decât ceilalți atunci când vine vorba de presă, pe perioada 2016-2017 păstrând chiar minimul istoric de încredere, undeva între 10 și 20 la sută.

În prezent, 76% din democrați spun că au încredere în publicații, în timp ce doar 21% dintre republicani împărtășesc acest sentiment.

Studiul, realizat în perioada 4-12 septembrie, se bazează pe interveriuri telefonicecu 1,035 de adulți ce locuiesc în Statele Unite.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri