Șeful Ryanair afirmă că avionul a fost „adus la sol sub pretenții false folosind controlul de trafic aerian de la Minsk”

Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a povestit în fața Parlamentului britanic cum s-a desfășurat momentul în care controlorii de trafic aerian belaruși au solicitat avionului ce zbura spre Vilnius să aterizeze de urgență.

Acesta susține că, în ciuda faptului că pilotul a solicitat de mai multe ori să discute cu centrul de control al companiei, oficialii i-au dat scuze false că sediul Ryanair din Polonia nu răspundea la telefon, conform BBC.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că toate zborurile din zonă sunt redirecționate spre Polonia sau statele baltice, în caz de nevoie, însă această opțiune nu a apărut niciodată în timpul discuției dintre pilot și traficul aerian.

O’Leary a mai spus în fața parlamentarilor britanici că pilotului „nu i-a fost dat de ales” atunci când i s-a comunicat că nivelul de alertă este roșu. Totuși, echipajul a refuzat să fie filmat spunând că au deviat cursa avionului în mod voluntar, în ciuda presiunilor puse de autoritățile belaruse de la fața locului.

Șeful companiei Ryanair a concluzionat că avionul a fost „deviat sub pretenții false folosind controlul traficului aerian de la Minsk și pare clar că doi pasageri au fost îndepărtați împotriva voinței lor și reținuți”.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri