Schimbarea de regim din Afganistan afectează și jurnalistele străine. Corespondentul CNN Clarissa Ward, în chador

Schimbarea de regim din Afganistan, prin preluarea puterii de către talibani, afectează și jurnalistele străine, care vor trebui să se supună normelor conservatoare de îmbrăcăminte.

Corespondentul CNN Clarissa Ward a apărut, în prima zi de la intrarea talibanilor în Kabul, în chador, un veștmânt folosit de femeile musulmane pentru a se acoperi, lăsând doar fața la vedere. Cu numai o zi înainte, jurnalista intrase în direct de pe străzile capitalei afgane cu capul descoperit și o eșarfă roșie la vedere, informează Digi24.

Clarissa Ward reports from Afghanistan's capital. Here's what she's seeing  - CNN Video
Corespondentul CNN, cu o zi înainte ca talibanii să intre în Kabul. Sursa foto: CNN
Relatările jurnalistei americane din Afganistan:

„Când plecăm din baza noastră, vedem cine este la putere acum. Luptătorii talibani au inundat capitala. Zâmbitori și victorioși, au ocupat acest oraș cu șase milioane de locuitori în doar câteva ore. Abia dacă au tras câteva gloanțe. Așa ceva nu mă așteptam să văd vreodată.

Foarte mulți luptători talibani, în timp ce în spatele nostru este Ambasada SUA. Strigă «moarte Americii!», dar par prietenoși în același timp. Este absolut bizar. Dar spiritul primitor are o limită, iar prezența mea provoacă tensiuni.

Tocmai mi-au spus că mă dau într-o parte că sunt femeie. Povestea de astăzi este despre oamenii care nu sunt pe stradă, care nu se simt în siguranță, care sunt înlemniți de teamă, care se întreabă ce le rezervă viitorul, care se ascund. Sunt zeci de mii, poate chiar sute de mii în acest oraș.

Nu putem să-i vedem și nici nu vorbesc, deoarece sunt îngrijorați că vocile lor sunt în mare parte amuțite. Sunt mai puține femei astăzi pe stradă. Astăzi vedem mai multe burka pe stradă și mult mai puține femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *