Rusia va încetini viteza de funcționare a Twitter, după ce platforma nu a eliminat conținutul interzis de Kremlin

Rusia a pus în aplicare măsurile aprobate de Putin la sfârșitul anului trecut, care permit autorităților ruse să încetinească sau chiar să restricționeze aplicații americane. Cea mai recentă platformă vizată de Kremlin este Twitter.

În decursul săptămânii trecute, autoritatea pentru reglementarea mass-mediei din Rusia, Roskomnadzor, a anunțat că va încetini platforma Twitter, după ce aceasta nu a eliminat conținutul considerat dăunător de regimul de la Kremlin, conform CNN.

„Începând de astăzi, Roskomnadzor a luat măsuri de răspuns centralizat, și anume, încetinind viteza serviciului. Încetinirea va fi implementată pentru 100% din traficul mobil și 50% din traficul fix. Mecanismul implică încetinirea transferului de conținut foto și video, fără a limita transmiterea mesajelor text. În acest fel, utilizatorii vor putea face schimb de mesaje fără obstacole”, a declarat Vadim Subbotin, șeful adjunct al Roskomnadzor.

Subbotin a mai afirmat că „acțiunile vizează obligarea Twitter să respecte legislația rusă pentru a proteja utilizatorii, inclusiv copiii, de conținutul interzis postat pe platformă”, dar și că măsurile nu vor fi retrase până când rețeaua de socializare nu va urma cererea Kremlinului.

Oficial, Roskomnadzor susține că ar fi formulat peste 28.000 de plângeri către Twitter din 2017, printre care și 2.569 de cazuri de utilizatori care incitau minori să se sinucidă, 450 de cazuri de pornografie infantilă și 149 de cazuri de informații despre consumul de droguri. Însă animozitățile dintre platforma americană de social media și Kremlin au început să se acutizeze anul trecut, când Twitter a început să eticheteze anumite publicații online ca fiind apropiate de regimul de la Moscova. Picătura care a umplut paharul a fost Aleksei Navalnîi, a cărei popularitate înafara granițelor Rusiei a fost susținută prin intermediul contului său de Twitter.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri