La începutul acestei săptămâni, presa britanică a fost împărțită între discursul istoric al Reginei Elisabeta a II-a și internarea premierului Boris Johnson, testat pozitiv cu COVID-19 acum aproximativ 10 zile.
Din titlurile naționale, trei dintre acestea au deschis ediția de luni cu mesajul de unitate și speranță al monarhului britanic. Este vorba despre Daily Express, The Sun și The Mirror , se arată în revista presei realizată de Sky News.
The Sun scrie: ”Regina i-a trimis noaptea trecută milioanelor de britanici închiși un mesaj emoționant de speranță – citând-o pe Dema Vera Lynn, simbolul perioadei de război, să promită: „Ne vom întâlni din nou”. Într-o adresă istorică TV, Majestatea Sa a spus că națiunea trebuie să se unească pentru a învinge coronavirusul, astfel ca familiile și prietenii să poată fi din nou împreună „în zile mai bune”, în timp ce Daily Mail a catalogat mesajul reprezentatului Casei Regale ca fiind ”un apel emoționant de raliere”.
The Daily Telegraph și The Times au avut luni, pe primele pagini, știrea despre starea de sănătate a premierului Boris Johnson. Acesta a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu aproximativ 10 zile, însă duminică seara a fost internat în spital pentru mai multe teste, scriu cele două ziare.
The I a avut pe prima pagină a ediției tipărite avertismentul ministrului britanic al Sănătății cu privire la înăsprirea măsurilor, dacă populația nu respectă prevederile în vigoare. Metro a citat aceeași declarație, care vine în contextul în care britanicii nu au respectat distanțarea socială în weekend, mulți dintre aceștia aflându-se în parcuri.
Deși prima pagină a Daily Mail a prezentat, pe scurt, și discursul reginei, publicația s-a concentrat pe avertismentele economiștilor cu privire la costul real al carantinei. Tabloidul susține că o singură zi de restricții severe ar costa Regatul Unit aproximativ 2.4 miliarde de lire sterline, în timp ce producția va suferi o scădere de aproximativ 30%. Financial Times vorbește însă despre măsurile economice pe care mai multe state le-au adoptat pentru a ajuta creditorii să absoarbă impactul economic. The Guardian avertizează că kiturile de testare promovate de administrația lui Boris Johnson ar putea să fie, în realitate, nedemne de încredere.
Leave a Comment