WhatsApp încearcă să combată dezinformarea prin limitarea numărului de distribuiri

WhatsApp, aplicație deținută de Facebook, se chinuie de mai mult timă să rezolve problema fenomenului fake news, propagat intens prin intermediul serviciului de mesagerie. Criza de coronavirus a acutizat circulația unor dezinformări în mediul online, cu precădere pe WhatsApp și Facebook.

Într-o încercare de limitare a diseminării dezinformării pe perioada pandemiei WhatsApp are în plan adoptarea unor măsuri mai drastice, precum schimbarea condițiilor de folosire a funcției ”forward”, arată The Guardian.

Mai exact, dacă un utilizator va primi un mesaj circulă pe WhatsApp și care a fost distribuit de mai mult de trei cinci, atunci vor putea să dea forward unei singure persoane, pe rând.

Întrucât serviciul oferit de WhatsApp este criptat, compania nu are acces la conținutul mesajelor pe platformă. Spune, însă, că reducerea capacității de ”forward” a dat roade în trecut, precum și implementarea unui sistem care să le arate utilizatorilor dacă mesajul pe care tocmai l-au primit a mai fost distribuit. .

Compania deținută de Facebook încearcă să îngreuneze procesul de distribuire a unei știri false, întrucât modificarea nu împiedică complet redirecționarea pe scară largă.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri